Cloud9 keräsi 50 miljoonan dollarin rahoituksen

Kuva: Eleague

Kilpapeliorganisaatio Cloud9 on kerännyt rahoituskierroksella 50 miljoonaa dollaria, kertoo talouslehti Forbes.

Cloud9 toimii Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa ja organisaatiossa työskentelee 35 henkeä. Suunnitelmissa on rakentaa Los Angelesiin noin 2 000 neliön harjoituskeskus, joka toimii perinteisten ammattilaisurheiluseurojen tapaan. Tiloissa olisi treenimahdollisuuksien lisäksi muun muassa urheilupsykologi, fysioterapeutti ja kokki. Paikka ei keskity pelkkään ammattilaistoimintaan vaan tarkoituksena on käynnistää nuorille suunnattua junioritoimintaa, jossa harjoitustilojen lisäksi lapsille järjestetään myös harrastesarjoja eri peleissä. 

"Jos 14-vuotias tytär rakastaa Overwatchia, eikä halua mitään niin paljon kuin valmentautua ja osallistua liigaan. Tämä voisi olla paikka, johon viedä hänet keskiviikkoiltaisin harjoittelemaan", kuvailee toimintaa johtaja Dan Fiden Forbesille.

Hallin pitäisi olla melkoinen kilpapelipyhättö, jos pelkästään sillä olisi tarkoitus tuoda rahat takaisin. Rahoittajien lompakot on avannut vahva usko siihen, että esports-trendin kasvaessa nyt päästään miljoonilla mukaan miljardibisnekseen. 50 miljoonaa dollaria ei ole edes Cloud9:n keräämä koko rahoitusosuus, sillä viime vuonna yhtiö keräsi jo 20 miljoonaa dollaria.

Cloud9 on myös kääntänyt rahat menestykseksi. Vuoden alussa Cloud9 ylsi ensimmäisenä pohjois-amerikkalaisena joukkueena Counter-Striken Major-turnaukseen ja voitti Bostonin turnauksen. Overwatch-liigassa Cloud9:n omistama London Spitfire voitti historian ensimmäisen kauden mestaruuden. League of Legends -joukkue pelaa parhaillaan maailmanmestaruudesta. Toki myös menestystä vaaditaan. Cloud9:n Dota 2 -joukkue esimerkiksi lopetti viime vuonna eikä uutta kokoonpanoa ole vielä hankittu. Tosin osa pelaajista toimii edelleen organisaatiossa striimaajina. 

Cloud9:llä on ammattilaisjoukkueet kaikkiaan 11 eri kilpapelisarjassa. 

Esports-blogia sponsoroi Jimm's.