D

Verta ja suolenpätkiä

Masentavaa. Juuri kun luulin, että 7th Guestia matkivia kauhupuzzleja ei enää ilmestyisi, tulee D.

Los Angelesin keskussairaalassa on tapahtunut raaka massamurha, jonka tekijä, sairaalan johtaja Richter Harris, on sulkeutunut sairaalaan panttivankien kera. Poliisi ei mahda mitään, joten paikalle kaahaa San Franciscosta Harrisin tytär Laura, joka on varma siitä, että pystyy selvittämään isänsä persoonallisuuden äkillisen muuttumisen.

Laura kävelee sisään autioon sairaalaan ja joutuu äkkiä kosketuksiin salaperäisen rajapinnan kanssa, joka kiidättää hänet ruokasalin ovelle. Paluuta ei ole, joten tie käy eteenpäin. Vastaan tulee hämäriä huoneita, portaikkoja, vankityrmiä ja monenmoisia puzzleja, joita ratkomalla pääsee eteenpäin. Isukkikin ottaa välillä yhteyttä toisesta ulottuvuudesta, ja Lauran tarkoituksena olisi selvittää hänen kohtalonsa samalla kun välttyy tiukan aikarajan puitteissa itse joutumasta muutoksen uhriksi.

Koko peliä leimaa täydellinen omien ideoiden puute. D on 7th Guest niin ympäristöltään kuin perusidealtaankin, grafiikka vain on suttuisempaa. Itse pelihahmo, Laura, on tosin varsin näppärästi tehty.

Puzzlet ovat lapsellisen yksinkertaisia ja ratkeavat oikeastaan vain oikeiden tavaroiden kiikuttamisella haluttuun paikkaan, etenemistä hidastaa lähinnä edestakaisin juokseminen. Lauran täytyy olla toimissaan mahdollisimman ripeä, sillä peli on ratkaistava kahdessa tunnissa. Tallennusmahdollisuutta ei ole, joten kun aika loppuu, saa luvan aloittaa taas alusta.

Visuaalinen toteutus on paikoin vaikuttava, mutta itse peli tuttua interaktiivista elokuvakökköä. Viimeisenkin mielenkiinnon vie kammottavan käyttäjäepäystävällinen käyttöliittymä.

Kokonaisuutena D on sangen pitkästyttävä kokemus. Kauhuefektit jaksavat säikäyttää kerran, ja runsaasti viljellyt veri ja suolenpätkät lähinnä ällöttävät. Puzzlet ovat tylsiä ja kun peli on vielä täysin lineaarinen, ei pelaamaan viitsi ryhtyä toista kertaa, vaikka ei olisi loppuun asti päässytkään. Ketä oikeastaan jaksaa edes kiinnostaa, mikä seonneen isäpapan salaisuus loppujen lopuksi olikaan?

62