Dark Souls II: The Crown of Ivory King - Kissa kinoksessa elää

Kuinka paljon voi aikuinen mies kissoja ja poneja vihata? No ei sitten yhtään! Tai niin aikoinaan luulin.

Kaikki loppuu aikanaan, niin myös ykköspeli Dark Souls kakkosen kolmen kruunun trilogia. Viimeisenä haetaan palavan norsunluukuninkaan kruunu.

Kun Eleum Loycen kuningas sekaantuu Kaaokseen, huonostihan siinä käy. Kuningas ja häntä etsimään lähteneet ritarit jäävät sille tielleen, irvikuviksi entisistä itsestään. Kuka päästäisi heidät tuskastaan?

Mää.

aa_DarkSoulsII 2014-10-19 02-54-45-54

Lunta turpaan ja jäitä perstuaan

Tulen ja tuhkan jälkeen Ivory Kingin kruunun etsintä vie Eleum Loycen kylmään talvimaastoon, joka näyttää turhan paljon samalta kuin Old Iron Kingin tuhkamaastot. Jäätävä viima puhaltaa ja sotkee näkyvyyttä, jäähenkiset oliot, lumipukuiset selkäänpuukottajat ja pyörivät siilit vaanivat seikkailijaparkaa.

Lumi lienee tosi eksoottista suuren maailman pelaajille, meille suomalaisille ei ehkä niinkään. Sitä valkoista inhotusta näkee ihan tarpeeksi ikkunasta, ja taistelu sitä vastaan Snow Cola +1:n kanssakin on uuvuttavaa.

Kamamielessä Ivory Kingistä jäi mieleen vain laaja valikoima sormuksia. Onneksi Eleum Loycen rakenne on vaihteeksi mielenkiintoinen. Reitti bonfireiltä on usein yksisuuntainen, ja aluksi jää estää sekä avaamasta kirstuja että kulkemasta. Veikkaan, että jokainen yrittää sulattaa jäätä soihdulla, tulipulloilla tai loitsuilla, ennen kuin tajuaa että se ei ole oikea tapa.

Perusidea on ensin löytää Eleum Loycen kuningatar Alsanna. Hän auttaa pelaajaa poistamalla loitsun, joka pitää Eleum Loycen jäässä. Samalla aukeavat jään sulkemat reitit. Ensin täytyy nitistää yksi kuninkaan lemmikeistä, jättimäinen kissa Aava. Mutta sehän on Tuomaksen painajainen. Näkymätön kissa, miten siitä twiitataan kivoja kuvia!

Ihan ensimmäinen maali on siis löytää keino nähdä se mitä ei voi nähdä, muutakin kuin yksi kissa.

Suurena finaalina rynnätään suoraan Vanhan Kaaoksen ytimeen nitistämään Burnt Ivory King henkivartijoineen. Ehkä kuitenkin kannattaa sitä ennen pelastaa kolme ylimääräistä Loycen ritaria auttamaan lopputaistelussa.

Pidin Ivory Kingin virallisesta osuudesta, vaikka Aava edustaakin sitä inhottavaa pomotyyppiä, joka ei suostu pysymään paikoillaan.

Kai tiesit että kun kaikki kolme kruunua on haettu, ne ja King's Crown viedään Vendrickin muistoihin?

DarkSoulsII 2014-10-17 00-57-10-22

Ponien kosto

Juonessa on erikoista se, että Ivory Kingin vaimoa Alsannaa vartioi seitsemän entistä lemmikkiä. Pelissä niistä kohdataan vain kolme.  Miksi ne neljä on bannattu pelistä?

Kaksi hengailee vapaaehtoiselle coop-alueelle Frigid Outskirtsillä, jonne pääsee arkkukelkalla. Frigid Outskirts vasta huiman hauska paikka onkin.

Se on kuin pelto Pohjanmaalla, pelkkää lakeutta niin kauas kuin silmä kantaa. Vain satunnainen rakennus osoittaa suuntaa johon kulkea.

Samalla se on Pohjanmaa keskellä sydäntalvea. Kylmä, ulvova viima peittää näkymät suurimman osan aikaa, satunnaisesti vähän hälveten jotta suunnistaminen onnistuu. Se ei kuulkaa fromilaiset ole mikään maailman paras idea. Minulla tulee ikäviä flashbackeja lapsuuteni koulumatkoista, vain sudet puuttuvat.

Tavallaan. Asiantuntemukseni My Little Ponyn huimasta maailmasta ei riitä kertomaan, mitä ovat nimeltään ne tyhjästä rynnistävät jääponit, jotka puskemisen ja potkimisen lisäksi vielä sylkevät salamia. Ja lentävät. Ja spawnaavat jatkuvasti. Ystävyyden taikaa ei ole ilmassa, ne korvataan Soul Speareilla.

Eli siis matka kohti kahta seuraavaa kuninkaan lemmikkiä, mustia copypaste-jättikissoja Lud ja Zallen, on yhtä tylsä kuin tuskainenkin. Frigid Outskirts jättää minut niin kylmäksi, että ainakin toistaiseksi jätän sen kylmäksi.

Crown of Ivory King on ihan hyvä lopetus. Jos coop-pätkä olisi ollut parempi, vaikka edes hiukan vähemmän innokkaalla lumimyrskyllä, tästä olisi jäänyt parempi maku.

Nyt edessä on joko Demon’s Soulin korkkaus (vihdoinkin) tai Playstation nelkun osto Bloodbornea varten. Ensin pidän sielunhoitovapaata ja odotan, milloin pakottava tarve sielunvaellukseen taas nostaa addiktiolla kruunattua päätään.

Nnirvi

 

Dark Souls II: The Crown of Ivory King

From Software

Arvosteltu PC, saatavilla PS3, Xbox 360

Testattu: Quad Core 2600k (3.5 Ghz), 8 Gt RAM, NVIDIA GeForce GTX770 2Gt VRAM

Muuta: Lisäosa. Vaatii alkuperäisen Dark Souls 2:n.

 

Dark Souls 2:n ylimääräinen kierros päättyy kunnialla. Miinusta tulee vain Suomen talven tarkasta simuloinnista.

86