Dead Island: Blood Arena (PC) – Kuolleiden runopoikien areena

Nimi johtaa harhaan: Blood Arenassa ei pelata kotimaista jääkiekkoa, vaikka siinä zombeja onkin.

Hiekkalaatikkokenttiin sijoittunut zombiseikkailu Dead Island (Pelit 9/2011, 91 p) oli viime vuoden hauskimpia pelejä. Sen kirkkaimpana houkuttimena oli pirun hyvä lähitaistelu. Olen jo toisella läpipeluukerralla, sillä mikään muu peli ei tarjoa samaa fiilistä. Päivityksissä paras on hiottu entistä paremmaksi, sillä nyt myös jumalan jalan heiluttelu väsyttää, ja meno on vieläkin taktisempaa.

Dead Worldia odotellessani tapan aikaa(kin) DLC-sisällöllä.

 

Yhdessä näin aaltoja päin

Blood Arenan näyttämö on sotilastukikohta, josta pääsee neljälle pienelle rajatulle areenalle. Aika-avaruusjatkumon raja-aidat ryskyvät, sillä yhdessä on yö, kun toisissa on päivä.

Homman nimi on co-op-moninpeli, yksinpelaajalle DLC tarjoaa vain muutaman uuden modin ja mahdollisuuden grindata tasoja. Siitä ei ole varsinaiselle pelille hyötyä, koska se skaalautuu mukana.

Idea on taistella yhä pahenevia zombiaaltoja vastaan niin kauan kuin jollain henki pihisee. Kaatuneet toverit saa lääkelaukulla jaloilleen. Myös z-mies-aallon terminoinnin jälkeen haavoittuneet nousevat, mutta hiparit ovat minimissä. Energiajuomaa kentissä ei ole, zombit tiputtelevat vaikeustasoista riippuen terveyskasseja.

You shall not pass!

Eri helppo luola tarjoaa tasolta 6 alkavia zombeja, joita voi tiputella keskellä olevalta kivisillalta Morian syvyyksiin. Keskivaikea rantahökkelikylä sisältää taistelua hämärässä tason 11 zombiarmeijaa vastaa. Vaikea plantaasi sijoittuu sähköaidan rajaamalle alueelle, jossa ilona on tiheä, korkea ruohikko. Tasolta 16 starttaavat zombit pääsevät sen seassa ikävästi iholle. Lopuksi eri vaikea tykistöbunkkeri tarjoaa iloista hippaa rampeilla alkaen tason 20 epäkuolleilla.

Taistelutoverini kanssa panimme zombia nippuun tason 38 hahmoilla. Yllättäen se ei ollutkaan puistokävelyä, vaan lätty lätisi, varsinkin very hardilla, mutta yllättäen myös alemmilla tasoilla. Ihan kuin zombit tekisivät koulutustaan enemmän vahinkoa.

Meno on veri hauskaa, mutta hommalla ei ole muuta palkintoa kuin päästä hiscore-listojen kärkeen, ja sinne ei minun kyvyilläni nousta. Blood Arena on ilmainen, jos ennakkotilasi Dead Islandin, ja sellaisena kiva bonus.

Olisin minä tämän kuitenkin ostanut, ihan vain tukeakseni Dead Worldia.

80