Demolition Company (PC) – Pyhä jysäys

Vähäiset kokemukseni raksahommista kertovat, että vanhan hajottaminen on paaaljon mukavampaa kuin uuden rakentaminen. Nyt näistä tuhotöistä on tehty peli, eikä lopputulos ole lainkaan hassumpi. Purkutöihin erikoistunut työmaasimulaattori on pirteä väriläiskä tavispelien harmaassa massassa.

Raksa-Ranen silmistä kuvattu purkuspektaakkeli on kuin työmaalle siirretty räiskintä, jota on höystetty roolipelimausteilla. Hajotushommissa pääsee heiluttelemaan niin lekaa kuin piikkauskonettakin, ja ajettava kalusto kattaa kaiken minikaivureista pyörökuormaimiin.

Bittirakennuksien hajottaminen on todella hauskaa puuhaa. Fysiikkamoottori toimii uskottavasti, joten rakennukset sortuvat kutakuinkin autenttisen tuntuisesti. Pelimoottori loistaa räjäytystehtävissä, sillä pommeilla lastatut lähiörakennukset tuhoutuvat aidon näköisesti. Lastulevypalasten täyttäessä ilmatilan ei voi kuin hykerrellä.

Suoritetuista tehtävistä kertyy kokemuspisteitä ja pääomaa, joiden avulla avautuu käyttöön entistä rankempaa kalustoa ja haastavampia tehtäviä. Pelin suurimpia ärsyttävyyksiä ovat keinotekoiset aikarajat, mutta yleensä tiimalasissa on niin paljon hiekkaa, että hommat ehtii hoitaa vaikka kahteen kertaan.

Päähahmo on kuolematon, joten piikatessa ei tarvitse pelätä jäävänsä loukkuun sortuvan katon alle. Kakku kuorrutetaan kauniilla grafiikalla ja tarkalla ohjaustuntumalla, joten työstä voi oikeasti nauttia eikä päiväänsä tarvitse kuluttaa laskemalla minuutteja seuraavaan kahvitaukoon.

Tämäkin peli ratsastaa hävyttömästi lapsuuden viattomalla nostalgialla. Hiekkalaatikko, muovitraktorit, naapurin flikan valtava santalinnake ja tukkapölly. Oi niitä aikoja.

90