Dragon's Lair – Ei enää!

Rohkea ritari Dirk Daring yrittää pelastaa prinsessa Daphnen lohikäärme Singen käpälistä. Don Bluthin vanha laserpeli on itseasiassa interaktiivinen piirrosfilmi, jossa pikku animaationpätkät vaihtelevat pelaajan toiminen mukaan.

Dragon's Lair on tuulahdus ensimmäisten CD-pelien ajalta vuosien takaa. Pelissä etememinen perustui ja perustuu siihen, että oppi muistamaan ulkoa sekä oikean suunnan että ajan, jolloin ohjainta pitää liikauttaa. "Oikea-oikea-miekka-ylös" -keskustelu peliautomaatin luona saattoi asiaa tuntemattoman korviin kuulostaa tosi oudolta, onneksi Mortal Kombat II:n luona kuulee tervejärkistä "mikä on Sub-Zeron babality, no sehän alas-kaksi takaisin-korkea potku" -turinaa.

Readysoft on askaroinut sekä Dragon's Lairin että muut Bluthin CD-pelit jo miljoonaan kertaan tietokoneformaattiin. Tällä kertaa Readysoft on digitoinut koko kolikkopelin kaikkine kenttineen, kuvineen ja äänineen kauniille kiiltävälle CD-levylle.

Sääli vain, että Dragon's Lair myös näyttää ja kuulostaa digitoidulta. Niin grafiikka kuin äänetkin ovat sumean rumia. Pahimpana puutteena peli ei anna minkäänäköistä tunnetta siitä, että se reagoisi pelaajan yrityksiin saada Dirk liikkumaan johonkin suuntaan, samoin on unohtunut kolikkopelin tapa antaa valomerkki oikeasta etenemissuunnasta.

Koska Dragon's Lairin joutuu aina kuoleman koittaessa aloittamaan alusta, lopputulos on pelikokemus, josta ilo on kaukana. Manuaalista löytyy kyllä vinkki joka kenttään, jahka Dirkin saisi vain noudattamaan niitä.

Dragon's Lairilla olisi voinut olla jonkin verran nostalgia-arvoa kunnolla toteutettuna, mutta ei näin heikolla tekniikalla. Antakaa Dirkin jo levätä rauhassa!

50