E3: Last of Us 2:ssa ihmiskunta kuolee koristen

Sony esitteli E3-messuilla 11 minuuttia pelikuvaa Last of Us 2 -seikkailusta, jonka maailmanloppu on taas rujon kaunis. Tarina jatkaa liki siitä, mihin viimeksi jäätiin. Ellie on varttunut 19-vuotiaaksi maailmassa, jossa ihmiskunta ja kulttuuri ovat tuhoutuneet zombimaisen sieniepidemian myötä. 

Trailerissa vilahtavat Ellien lisäksi uudet hahmot Dina ja Jesse. Elämä Jacksonin onnessa jää kuitenkin lyhyeksi, kun Ellie pakotetaan kostomatkalle, jossa pääosaan nousee graafinen väkivalta.

Taistelu on sujuvaa mutta rujoa käsikähmää, sillä Naughty Dogin tekijöiden tarkoituksena on viedä toimintakohtaukset tunnetasolle. Väkivallan pitää tuntua pahalta. Parkourmaisen toimintakohtauksen tehoa tosin syö jo trailerissa se, että luodista toipuu kirosanalla. Ainakin trailerissa ohjaus näyttää toimivan, sillä puukkotappelusta jousiammuntaan siirrytään liki yhdellä liikkeellä. Toki kyse voi olla myös skripatatun messudemon taiasta. 

Last of Us 2 -pätkässä päävastustajia ovat muut selviytyjät, jotka ovat ykkösosaa selvästi vaarallisempia. He tekevät yhteistyötä ja reagoivat paremmin ympäristöönsä. Vastalääkkeenä on uudistettu piiloutumissysteemi, jossa varsinkin animaation sulavuus tekee vaikutuksen. Ellie hiipii luontevasti maastossa reagoiden ympäristössä oleviin esineisiin nojaamalla vähän kylmäkaappiin ja saniaisetkin taipuvat nätisti sivuun. 

Last of Us 2 oli ehdottomasti yksi Sonyn lehdistötilaisuuden kohokohdista E3:ssa. Hieman yllättäen messujen teemaksi ei olekaan noussut battleroyale-genre vaan maailmanloput. Useampi pelitalo on esitellyt isosti tulevia titteleitä, jossa taistellaan vähistä resursseista kuolleessa maailmassa.