E3: Nintendo pysyy positiivisena

Nintendo pysyi tyylilleen uskollisena E3-digipressissään. Kun kilpailijat esittivät toinen toistaan synkempiä maailmoja, Nintendolla värit olivat kirkkaat ja pelien teema iloinen. Jopa pakollinen nettiräiskintä oli Nintendolla jotain aivan muuta.

Splatoon-nettiräiskinnässä vallataan kenttää maalaamalla. Mitä suuremman alueen ehtii maalta kentästä, sitä nopeammin voittaa, mutta myös liikkuu. Hahmot nimittäin pystyvät uimaan vauhdilla omassa maalissaan, mutta rämpimään vihollisen värissä. Vihollisen alueen sotkemisen lisäksi värikuula-aseilla voi ampua viholliset. Myös lisävarusteita piisaa kiikarikivääristä maalaustelaan, jolla pystyy tankkimaiseen tyyliin valtaamaan isoja alueita tai jyräämään vastustajien yli. Splatoon ilmestyy joskus 2015 ja traileri on täällä.

Ennakkoon tiedossa olevista peleistä esiteltiin eniten Super Smash Brossia, jossa voi Mii-hahmojen lisäksi taistella amiiboilla. Amiibot ovat Nintendo-hahmoihin pohjautuvia muoviukkoja. Idea varastetaan liki suoraan Skylanderista eli Mario-ukon ostamalla saa Super Smash Brossiin käyttöön samaisen hahmon. Nintendo 3DS -versio ilmestyy lokakuussa ja Wii U -versio jouluksi.

Yoshi´s Woolly World -tasoloikka virkatussa maailmassa näyttää todella söpöltä, Captain Toad Treasure Tracker samoin, kuten muovailuvahamaailmaan sijoittuva Kirby and the Rainbow Curse. Jotta loikkiminen ei loppuisi kesken, Nintendo julkaisee myös Mario Maker -pelinteko-ohjelma, jolla voi tehdä omia Mario-tasoloikkakenttiään. Kenttien graafinen tyyli vaihtelee kasarimeiningistä moderniin.

Muiden peleistä mukaan kelpasivat Platinum Gamesin Bayonetta 2 ja Tecmon työstämä toimintapelimättö Hyrule Warriors, jossa Legend of Zelda -hahmot mättävät menemään. Pelit ilmestyvät syksyllä. Bayonetan sijaan hämmentävin pätkä oli Monolith Gamesin Xenoblade Chronicles X -roolipeli, joka videonsa perusteella vaikutti avaruusoopperalta. Raina löytyy täältä.

Nintendopressin huippukohta oli Wii Un Zelda, joka näyttää uskomattoman komealta, mutta pelikin valmistuu vasta vuodeksi 2015.

Koko digitiedotustilaisuuden voi katsoa täällä.

Nintendo esittelee E3-messupelejään suorana täällä.