E3: PC:n pelishow

E3:n PC Gaming Showssa esiteltiin valtaisa liuta lyhyitä ja vähän pidempiä väläyksiä loppuvuodesta tai ensi vuoden alussa julkaistavista PC-peleistä. Rivakkaan tahtiin nähdystä pelikavalkadista nousi esiin kourallinen potentiaalisia hittejä.

Monipuolisesta toimintaroolipeli Mount & Blade II: Bannerlordista esiteltiin näyttävää piiritystaistelua, johon mahtuu satoja pelaajia. Linnoituksia pehmitetään muun muassa ballistoilla, katapulteilla ja muurinmurtajilla. Puolustajien tulituksen keskellä voi tietysti yrittää muurin yli tikkaillakin.

Lawbreakers on jälleen uusi haastaja viime aikoina paisuneeseen hahmovetoiseen areenaräiskintägenreen. Boss Key Productionsin Cliff Bleszinski kuvasi Overwatchia sarjismaiseksi Street Fighteriksi ja Lawbreakeria riuskaksi Mortal Kombatiksi. Lähitulevaisuuden scifi-sotureiden lennokasta liikkuvutta lisätään muun muassa energiaköysiflengailulla. Lawbreakers etenee tämän vuoden puolella Early Accessiin.

Chivalry-ritarimätkinnän tekijöiden Mirage: Arcane Warfare ottaa areenatappeluun magialla ryyditetyn keskiaikaisen näkökulman, jota maustetaan arabialaisia ja persialaisia viboja herättävillä miljöillä. Syksyllä julkaistavassa Miragessa ei ole kyse niinkään reflekseistä, kuin darksoulsmaisen tarkasta taktiikasta, sillä vastustajien ja omien liikkeiden pitää olla tuttuja.

Verinen zombiteurastus Killing Floor 2 on viimein syksyllä poistumassa Early Accessista. Tripwire Interactiven ammuskelun tuorein lisäys on Bulls-Eye-setti, joka tuo Sharpshooter-perkin, uuden naishahmon ja kaksi uutta karttaa. Co-op-ammuskelu Killing Floor Incursion on teeman VR-versio, jossa kuulemma uskottavan aserekyylin mallintaminen oli vaikeaa.

Obsidian "Pillars of Eternity" Entertainmentin yläviistosta kuvatussa klassisessa toimintaroolipelissä Tyranny on kiinnostava asetelma - paha on jo voittanut, elä tai kuole sen kanssa.

Synkeää, ah, niin synkeää meininkiä nähdään myös Remember Men tekijöiden Vampyrissa, joka sijoittuu vuoden 1918 Lontooseen. Vampyyritohtori Reid listii vastustajat erilaisilla, mutta aina yhtä ilkeillä vampyyrivoimilla. Ihmisiä ei ole pakko tappaa, mutta tasonnousut edellyttävät sitä - kas siinäpä dilemma.

Kaoottisen häiritsevillä näkymillä ja äkkinäisillä audiovisuaalisilla muutoksilla pelaava Observer-kauhuseikkailu pyrkii vastaamaan kysymykseen "entä jos ihmismieliä ja muistoja voisi hakkeroida?" Layers of Fearin kehittäjien Observer sijoittuu rähjäisen cyberpunkahtavaan Itä-Eurooppaan.

Dual Universe ilmoittautuu elitemäisten eeppisten avaruusoopperoiden kasvavaan kaartiin. Dual Universen virtuaalimaailmassa voi rakentaa ja myydä mitä vain avaruusaluksista kaupunkeihin. Bisnestä, politikointia, sotia, mitä vain haluat. Universumi on sama kaikille ja kaikki pelaavat samassa universumissa. Dual Universe nähdään ehkä jo 2017.

Mount & Blade II: Bannerlord

Lawbreakers

Mirage: Arcane Warfare

Killing Floor 2

Tyranny

Vampyr

Dual Universe