Emergency Room

Multimediapeli Emergency Roomissa pelaaja leikkii päivystyspoliklinikan lääkäriä. Odotushuoneessa istuskelevista potilaista valitaan kiireisin (eli kiinnostavin) ja aletaan tutkia.

Tutkiminen on varsin realistista, mukaan kuuluvat niin inspektio, verenpaineen, syke- ja hengitystaajuuden mittaaminen ja EKG:n otto. Tutkimukset tehdään huoneen laatikoista löytyviä välineitä klikkaamalla ja kuljettamalla ne oikeaan kohtaan potilasta, jolloin kone kertoo löydöksen.

Potilas pitää tutkia sairaudesta riippuen ennalta määrätyistä paikoista ja tietyillä välineillä, muuten ei pisteitä heru. Sairaanhoitajalta voi ja pitää kysyä apua. Tutkimisessa pitää painaa mieleen kaikki oleellinen, koska sen päätteeksi vastataan muutamaan potilasta koskevaan monivalintakysymykseen.

Kysymysten jälkeen päätetään jatkotoimenpiteistä, esimerkiksi laboratorio- tai röntgentutkimuksista. Diagnoosi valitaan hihasta vedetyltä listalta, minkä jälkeen valitaan toimenpiteet, jälleen ennakkoon asetetuista vaihtoehdoista. Jatkotoimenpiteiden jälkeen potilas joko kotiutetaaan tai siirretään jatkohoitoon.

Kotiutuksen jälkeen kuullaan ylilääkärin arvio toiminnasta. Jos ylilääkäri on riittävän tyytyväinen toimintaan, nousee arvo sairaalan asteikolla eli vastaan tulevat potilastapaukset ovat hankalampia.

Emergency Room on varsin tylsä peli. Kaikki etenee kovin kaavamaisesti (kuten todellisuudessa tietysti tapahtuukin), mutta villakoiran ydin pelissä on kuitenkin valmiisiin monivalintakysymyksiin vastaaminen, mikä syö pelistä kaiken uskottavuuden. Käyttöliittymäkin on täydellisen epäonnistunut.

Sairaanhoitoalan ammattilaiselle Emergency Room on liian yksinkertainen ja jättää aivan liian monta aukkoa ollakseen vakuuttava. Alaa tuntemattomalle peli on useassa kohdassa ylivoimaisen vaikea. Potilaskuvaukset vaativat tavallista parempaa englannin kielen taitoa, sillä sairaalaenglanti on kovin latina/erikoissanapainotteista. En oikein usko, että tämä jaksaa ketään kauan kiinnostaa.

45