Farm (PC) – Susi lampaan vaatteissa

Maalaisromantiikkaa pursuaa lähes joka tuutista, kiitos Lauri Tähkän ja sinkkumaajussien. Jokainen kaappifarmari pääsee nyt kokeilemaan maanviljelyksen autuutta kätevästi kotoa käsin, mutta landesimulaattori ei onnistu tarjoamaan kovin realistista kuvaa maatilan arjesta.

Bittikolhoosilla työt eivät lopu tekemällä. Elukat huutavat jatkuvasti ruokaa ja pellot odottavat kuokkijaansa. Onneksi päähahmolla on emäntä, joten duuneja voi jakaa jaksamisen ja fiiliksen mukaan. Työ valitaan listasta ja klikkaamalla haluttua askaretta tietokone siirtää päähahmot suoritustilaan. Näissä hommissa väsyy vain ranne, sillä maatilan isännöinti koostuu pitkälti erilaisten listojen kliksuttelusta.

Kun farmia hoitaa, se alkaa tuoda leipää pöytään. Rahaa voi hassata kaupungissa vaikkapa uusiin työvälineisiin, mutta ajokaluston mallinnus ei anna aihetta hurraahuutoihin. Kaikki paikallisen Hankkijan pihalla komeilevat traktorit ovat toistensa klooneja, joten naapuria ei pääse pilkkaamaan vehkeiden pienuudesta.

Hahmot ovat kuin rautakangen nielleitä ja kotitilan karsinoissa asustaa eläimien sijaan kankeasti liikkuvia robotteja. Kauniit jousitaustat sopivat hidastempoiseen puuhasteluun yllättävän hyvin, sillä logiikka antaisi olettaa, että maatilan askareita säestettäisiin banjolla.

10