Flight Simulator for Windows 95 – Siviililentäjän pojanpoika

Microsoftin Flight Simulator on varmaankin maailman tunnetuin siviili-ilmailusimulaattori. Se ei oikeastaan edes sisällä peliä, ainoastaan realistisen maailman ja lentomallin. Nyt Flight Simulator 5.0 on käännetty Windows 95 -ympäristöön, mukana on vähän enemmän kromia.

Flight Simulator 6.0 ei käyttöympäristöä lukuunottamatta juuri eroa 5.0:sta. Mukaan on lisätty kaksi uutta konetta: taitolentokone Extra 300 S ja matkustajakone Boeing 737-400. Peruspakettiin kuuluu myös muutama alue aiempaa enemmän, esimerkiksi Pariisiin pääsee nyt ilman erillistä lisäosaa.

Flight Simulatorissa on vapaata lentoa, koulutusohjelma ja erilaisia "seikkailuja", joissa voi yrittää vaikkapa sorvata Sopwith Camelin tukialus Nimitzin kannelle huonossa säässä tai jotain muuta yhtä älykästä.

Lentokoulutuksessa on mukana virtuaaliopettaja, joka kertoo tunnin aiheen ja antaa puhuttuja ohjeita lennon aikana, ja lisäksi hyvin tehtyjä multimediaklippejä, joista saa jopa paljon hyödyllistäkin irti. Online-manuaalista en pahemmin perusta.

Flight Simulator sisältää uskottavan tuntuisen lentomallin, jota voi rukata aloittelijallekin sopivaksi. Boeingin ilmassa pitäminen kaikilla herkuilla tuntuu uskomattoman hankalalta ja kone on erittäin raskas lentää.

Grafiikka pelissä on varsin hyvän näköistä, ja vaatii huomattavasti tehoja. Direct-X-rutiineista huolimatta peli on aiempia versioita pahempi tehosyöppö. Testikokoonpano ei suostu nikottelematta näyttämään maksimiyksityiskohtia esimerkiksi kaupungin päällä tai lentokentän yläpuolella, eli paikoissa missä sitä juuri tarvittaisiin. Muuten ympäristö näyttää uskottavalta ja paletti on harvinaisen onnistunut.

Kokonaisuutena MS Flight Simulator for Windows 95 on tutustumisen arvoinen, jos ei ole aiempaa versiota pelannut. Mitään mullistavaa uutta 5.0:aan verrattuna peli ei sisällä.

85