Fortnitella jo 200 miljoonaa pelaajaa

Fortnitella on 200 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa, kertoi Bloomberg talousuutisensa yhteydessä. Epic Games on vahvistanut tiedon.

Yhtäaikaisia pelaajia Fornitella on parhaimmillaan 8,3 miljoonaa. Uusi ennätys syntyi, kun peli julkaistiin PUGBin kotimaassa eli Etelä-Koreassa. Fortnite on tämän hetken selvästi pelatuin peli. Suosion mittakaavasta kertoo eniten se, että digikauppa Steamissa on parhaimmillaan kirjautuneena noin 5 miljoonaa pelaajaa. Fortnitea pelaa useampi ihminen kuin Steamin kaikkia pelejä yhteensä.

Fortniten suosion myötä yhä useampi pelijulkaisija on alkanut harkita oman digikaupan perustamista. Fortnite nimittäin jaetaan Epicin oman digikaupan kautta. Todennäköisesti pelien digimyynnin kehitys on samansuuntainen kuin sarjojen ja elokuvien striimauspalveluissa. Muutaman suuren digikaupan sijaan julkaisijat haluavat jakaa pelinsä itse. Elokuva- ja sarjamaailmassa Disney on jo ilmoittanut vetävänsä tuotteensa muiden palveluista ja keskittävänsä ne omaansa. Activision taas on alkanut jaella pelejä omistamansa Battle.netin kautta. Se oli aikaisemmin vain Blizzardin pelien käytössä.  

Fortniten suosiosta huolimatta Epic Games hakee yhä kasvua ja hankki lisärahoitusta myymällä 1,25 miljardin dollarin osuuden firmasta sijoittajille. Kaupassa Epic Gamesin markkina-arvoksi muodostui 15 miljardia dollaria.