Kölnin Gamescom 2016 kokoaa jälleen pelialan ja pelaajat

Reilun tunnin ajomatkan päässä Saksan liike-elämän keskus Frankfurt Am Mainista sijaitsee idyllinen vanha kaupunki Köln.

Vanhassa kaupungissa nähdään tulevalla viikolla monia viihdemaailman supertähtiä.

Viime vuonna pelimessuilla piipahti jopa Kylie Minoque ja Rihanna.

Ensimmäisen kerran pelimessut järjestettiin vuonna 2009 ja nyt bittihirmut kokoontuvat yhteen jo seitsemännen kerran.

Reilun viikon ajan Kölnissä pelataan päivisin messuareenalla ja iltaisin pelivalmistajat järjestävät jättimäisiä after partyjä, jossa vierailevat myös musiikkimaailman huipputähdet.

Erityisesti Activisionin omat jatkobileet tulevat olemaan jättimäiset, unohtamatta Mafia-pelin rikosteemaisia kekkereitä.

-  Pelit ovat nykyään suurta viihdettä ja bisnestä. Pelien budjetit ovat suurempia kuin Hollywoodien elokuvilla.

- Nyt pelit näyttävät elokuvilta ja niissä jokaisessa on tarina. Pelit ovat interaktiivisia ja sosiaalisia.

- Gamescomissa on siistiä nähdä vuoden tulevat hitit ja uudet laitteet. Tänne jokaisen pelifriikin pitäisi tulla, Suomen Xboxilta Jarno Kallunki-Mättö kertoi.

Yleisölle Gamescom aukaisee ovensa vasta perjantaina, ja kolmipäiväisten messujen aikana vierasmäärä on jopa 340 000.

Pelkästään medioiden edustajia on eri maista lähes 8.000. Peli- ja tietokonealan näytteilleasettajia 850 yli 53 eri maasta.

Viime vuonna Gamescom keräsi lähes miljoona kävijää vajaassa neljässä päivässä.  Yksi pelihalli vastaa Helsingin Messukeskusta, ja Kölnin messukeskuksessa on kymmeniä tuplakerroksisia halleja, joissa pelataan tämän vuoden uusimpia pelejä.

Perjantaille paikalle odotetaan yli satatuhatta pelivierasta.

- Suomalainen peliteollisuus on nousukiidossa, ja sinivalkoisista peleistä ollaan nyt entistä kiinnostuneempia.

- Pelkästään musiikkien tekeminen ja toteuttaminen Quantum Breakiin oli haastavaa ja mielenkiintoista. Pelimaailma on avannut muusikolle kokonaan uuden maailman. Pelistähän tuli todella ja näyttävä, Quantum Breakin hovimusiikko Petri Alanko naureskeli.

Tulevan vuoden todelliset kassamagneetit ovat arvioiden mukaan Activisionin Destiny, Xboxin Turn, 10 Studiosin Forza  ja Mafia-peli, unohtamatta Fall Outia.  Nyt peleissä haetaan realistista tunnetta ja tietysti verkkopelaaminen on tärkeä osa pelejä.

- Virtuaalilasit ja -pelit tulevat olemaan pelimaailman kovin juttu. Se on mielenkiintoista, kuinka aidolta pelit tuntuvat virtuaalilaseilla.

- Se on aitoa ja vauhdikasta. Nyt pelit saavat kokonaan uuden elämän, Ubisoftin David Antell summasi lopuksi.