Hellblade kipusi voitolliseksi

Hellblade: Senua's Sacrifice kipusi voitolliseksi, ilmoittaa pelintekijä Ninja Theory. Peli on myynyt "vain" 500 000 kappaletta, joten suoritusta voi pitää vaikuttavana. Tiimin tavoitteena oli tiukalla budjettikurilla luoda itsenäisen studion AAA-peli, kuten he projektiaan kutsuvat.

Hellbladessa kiinnostavinta ei ole kutenkaan kehitystyön kulurakenne vaan aihe. Pelin keskeisenä elementtinä on päähenkilön epävakaa mielenterveys. Tarinassa piktisoturi Senua matkaa rautakauden Helheimiin pelastaakseen rakastettunsa kuolleiden valtakunnasta, mutta matka kietoutuu Senuan harhojen, sisäisten äänien ja muistojen sekamelskaksi. Pelaaja nakertaa koko ajan epäilys, missä menee toden ja harhan raja, puhuvatko epäilevät äänet totta?

Hankala aihe käsitellään kuitenkin taiten. Tarinan asetelma ja käsittelytapa muistuttavat kirjallisuuden Nobel-palkinnon saaneen Kazuo Ishiguron romaania Haudattu jättiläinen. Lukija ei tiedä, seikkailevatko päähenkilöt kuningas Arthurin valtakunnassa vai muistisairauden harhoissa.