Horizon Zero Dawn myynyt jo 2,6 miljoona kappaletta

Horizon Zero Dawn -toimintapelin toimitusmäärät ylittävät jo 2,6 miljoonaa kappaletta, ilmoittaa julkaisija Sony.

Kyse on vasta toimitusmääristä eli kauppiaille myydyistä peleistä, mutta Sonyn mukaan Horizon Zero Dawn on parhaiten myynyt uusi pelibrändi PS4:llä. PS4-peleistä vahvemmin aloitti vain Uncharted 4: A Thief's End, jonka kokonaismyynti lähestyy jo 9 miljoonaa kappaletta. Horizon Zero Dawn on myös vahvimmin aloittanut Guerrilla Gamesin peli. Toimintapeli julkaistiin vain kaksi viikkoa sitten.

Tulevaisuuteen sijoittuvassa toimintapelissä ihmiskunta on taantunut kivikauden tasolle, mutta luonnon sijaan maailman ovatkin vallanneet koneet, joiden eläimelliset hahmot vaeltavat pelimaailmassa. Kahden näennäisen ristiriidan yhdistelmä toimii loistavasti, sillä se ruokkii halua tutkia kaunista hiekkalaatikkomaailmaa.

"Yksinoikeuspelinä Horizon Zero Dawn on hieno sulka Sonyn hattuun. Lumoava maailma yllättää kerta toisensa jälkeen sekä kauneudellaan että syvyydellään, pelattavuudesta ei ole moitteen sijaa ja monipuoliset vastustajat varmistavat, että taistelu on aina palkitsevaa. Guerrilla olisi voinut käyttää hieman enemmän mielikuvitusta tehtäväsuunnittelussa ja liikuttaa juonta ripeämmin pelin keskivaiheella, mutta peli ei muutu koskaan tylsäksi. Siitä saa kiittää tarinan huolella rakennettua keskeistä mysteeriä ja maailmaa, jota ei malta olla tutkimatta", peliarvostelija Markus Rojola tiivistää näkemyksensä. 

Horizon Zero Dawn saa maaliskuun Pelit-lehdessä 92 pistettä.