Hugo – Kestääkö perlsaus?

Suuri on ilo ja äänekäs riemun huuto, kun Taru "BlinkBlink" Valkeapään emännöimä Hugo pamahtaa myös tietokoneisiin. Itsensä voi nyt munata pelikammionsa hämäryydessä eikä koko kansan silmien edessä.

Hugo tulee kahden osion siivuissa, joista ykkösessä on juna- ja kallio-osuus, kakkosessa metsä ja lentokone. Näin testaamassamme Tanska-versiossa, lehdistötiedotteen mukaan Suomi-Hugo taas aloittaa juna-lentokone-osuuksilla. Kummatkin Hugot voi asentaa samaan hakemistoon, jolloin hugonomi voi itse valita ne osuudet, joita pelaa. Kakkos-Hugo myös korjaa ykkösen pahimman puutteen eli piipperistä tulevan puheenmölötyksen, joka kaikuu sen jälkeen Sound Blasterista. Testissämme oli tanskaa puhuva versio, Suomi-Hugo puhuu tietysti suomea.

Hyvät uutiset ovat nämä: tietokoneversiot ovat liki identtisiä TV-Hugon kanssa. Kaikki animaatiot, kaikki hugommentit (tanska on muuten hirveä kieli) ja kaikki osiot muistuttavat todella hyvin esikuvaansa. Jopa Hugon ohjastus numeronäppäimistöltä vastaa esikuvan puhelinohjausta.

Osat voi pelata TV-versio- tai arcade-vaikeudella, joista jälkimmäinen on vaikeampi ja TV-versiokin esikuvaa noin kolme kertaa pitempi.

Huonot uutiset ovat se, että puhtaasti tietokonepelinä Hugot eivät ole juuri mistään kotoisin. Näyttäviä kylläkin, mutta ah! niin yksinkertaisia.

Minkäänlaista arvosanaa en voi katso voivani antaa. Hugon tietokonepeliversion arvo riippuu suoraan siitä, miten suhtautuu töllössä pyörivään pöllöön. Siitä vaan jos perlsaus kestää.