Incredible Crash Test Dummies – Mmm-mmm-mmm-mmm

Pelilisenssien ihmeellisestä maailmasta hulahtavat Amigan ruudulle tällä kertaa uskomattomat Crash Test Dummyt. Meitä suomalaisia (ainakaan minua) nämä hahmot eivät kosketa, mutta jossakin suuressa maailmassa niillä on oma piirretty show ja niitä saa ostaa myös nukkeina, jotka purskahtavat palasiksi seinään heitettäessä.

Virginin pelissä Crash Test Dummyja ei kuitenkaan viskota minnekään, vaan ne ovat oppineet kiltisti hyppimään tasoja pitkin. Junkman on kidnapannut Dr. Zubin, joka puolestaan on kehittänyt näkymättömän robopuvun. Sen avulla Junkman ilmeisesti aikoo vallata maailman ja sinun on tietysti estettävä moiset aikeet pomppimalla pitkin tasoja ainakin 15 kentän verran.

The Incredible Crash Test Dummies alkaa parilla todella kurjalla, suoraviivaisella, yksinkertaisella ja rumalla tasolla. Yllättäen kolmas vaihe onkin kelpoa tasohyppelyä, vaikkakaan mitään yllätyksiä ei tarjota. Sitten taistellaan ensimmäisen loppuvastustajan, pomppivan sekovatkaimen, kanssa ja päästään tylsässä bonusvaiheessa ajamaan yksi auto betoniseinään. Tämän jälkeen tietysti jälleen hypitään ja pompitaan.

Virginin uutukaisen ainoa persoonallinen piirre on se, että yhdestä osumasta pelihahmon yksi ruumiinjäsen singahtaa pois. Aluksi lähtevät jalat ja sitten kädet, ja raajaton torso köpöttelemässä pitkin pelikenttää on kieltämättä hilpeä näky. Valitettavasti sieltä täältä löytyvillä ruuvimeisseleillä sankarimme kokoaa taas itsensä.

Viholliset eliminoidaan joko pomppimalla niiden päällä tai viskomalla niitä jakoavaimilla, pölykapseleilla sun muulla roinalta. A-kirjaimen keräämällä dummie pönäköityy palloksi ja voi levitoida hetkisen ympäri kenttää.

Crash Test Dummies on kuvallisesti kammottava. Supervärikkäiden taustakuvioiden takia pelipuketissa saisi olla mukana lentokoneista tuttu oksennuspussi. Vieritys on kuitenkin sujuvaa ja nopeaa, mikä helpottaa oloa. Yllättäen pelattavuus on muuhun sisältöön nähden häkellyttävän sujuvaa. Dummien liikuttelu ympäri kenttää on jouhevaa ja ilotikkuvaste nopea ja täsmällinen. Valitettavasti kentän joutuu aloittamaan aivan alusta lopullisen mokan tehtyään.

Incredible Crash Test Dummyja voi suositellla vain ja ainoastaan pahassa tasohyppelypelipulassa oleville toimintapelifanaatikoille. Muut kypsyvät taatusti jo toisen vaiheen puoliväliin. Olen varoittanut.

68