Interstate '76: Nitro Riders – Interstate '76: Nitro Riders

Vuosi sitten Groove Champion ja Taurus ottivat mittaa pahamaineisesta gangsterista, Molochiosta. Nyt pääsevät muskeliautot jälleen vauhtiin niin että leveät lahkeet heiluvat ja funk raikaa.

Nitro Riders sijoittuu aikaan ennen Interstate '76:tta. Groove Championin sisko Jade, afrotukkainen Taurus ja hullu mekaanikko Skeeter ylläpitävät järjestystä siellä minne lain koura ei yllä.

Jokaiselle kolmesta hahmosta on tarjolla kourallinen tehtäviä, jotka voi pelata missä järjestyksessä tahansa. Tehtävät ovat samaa laatua kuin edeltäjässään eli yllätyksellisiä, hyvin suunniteltuja ja riittävän vaikeita jopa veteraaneille. Tavoitteet vaihtelevat suojelukeikoista kilpa-ajoihin, kosto-iskuista rekka-saattueisiin. Ikävä kyllä tunnelmalliset välianimaatiot on jätetty pois, eikä varsinaista juonta ole, vaikka osa tehtävistä liittyykin toisiinsa. Kyseessä on siis lyhyt Interstate '76:n historian oppikerta. Yhteensä tehtäviä on 15, jonka jälkeen pääsee käsiksi neljään bonustehtävään.

Tauruksen uudet vaatteet

Lisä-osa tuo tukun uusia aseita ja autoja. Mukana ovat myös kaikki edeltäjästä tutut ampuma-aseet, ohjukset ja muut tuhon välikappaleet. Niiden lisäksi on nyt tarjolla Ball-O-Flame, jonka nimi kertoo kaiken, 4-Get-U-Not-ohjus, joka lukituksen jälkeen osuu melkein varmasti, Chemical Mortar, joka ampuu myrkkypilven, johon ajettaessa kuolema on välitön, sekä renkaat puhkova piikkisirotin.

Kaikki 14 uutta ajoneuvoa ovat hyvin tehtyjä, lukuunottamatta kuplavolkkaria, joka on ryssitty pahemman kerran. Onnistuneisiin ajoneuvoihin lukeutuvat limusiini, ambulanssi, erinäisiä kuorma-autoja ja tietysti rypäs muskelikaaroja. Näitä ajoneuvoja saa käyttää myös itse tehtävissä, jollei se tahdo onnistua pelin ehdottamilla autoilla. Suosittelen kuitenkin yrittämään ensin useamman kerran valmisvaihtoehdoilla, sillä peli-ilo on äkkiä ohi, jos kasaa optimaalisen tuhokoneen ja porskuttaa tehtävät läpi kädenkäänteessä.

Grafiikkaa on uusittu rankalla kädellä. Vaikka se onkin paljon kauniimpaa kuin edeltäjässään, maasto kärsii yhä vanhoista ongelmista, esimerkiksi kukkulat ja vuorenseinämät hyppivät yllättäen silmille ja muuttavat ärsyttävästi muotoaan niitä lähestyttäessä. Ikävä kyllä, Nitrossa ei ole mukana massiivisen kokoista, mutta ah niin tärkeää Gold-päivitystä.

Internet '76

Moninpelioptioita on lisätty: normaali deathmatch saa seurakseen lipunryöstön ja rallin, joista jälkimmäinen ei ole hääppöinen. Tavoitteena on ainostaan päästä lähtöviivalta maalibunkkeriin, jolloin auto ilmestyy uudestaan lähtöviivan taakse. Jokainen lähtöviivan ja maalin saavutus lasketaan yhdeksi kierrokseksi ja siinä se. Ei tarkistuspisteitä, ei mitään muuta.

Lipunryöstö taas on tervetullut lisä. Pelaajat jakaantuvat kahdesta neljään joukkueeseen, kartasta riippuen. Tavoitteena on kaapata vihollisjoukkueen lippu ajamalla sen ylin ja kuljettaa se takaisin omaan tukikohtaan, mikä vaatii jo hieman taktikointia. Yhdessä tiimissä tulisi olla ainakin yksi puolustukseen suunniteltu ajoneuvo raskain asein omaa lippua suojaamaan ja yksi nopea "juoksija" vihollisen lipun ryöväämiseen. Nopea, ohjuksin varustettu ajoneuvo on kätevä vihollisen lipunryövääjien jahtaamiseen. Roolijako lienee selvä.

Asetuksia on lisätty. Aseita voi kieltää, ja pelin isäntä voi nyt asettaa rajan pelin päättymiselle: moodista riippuen tapot, liput tai kierrokset päättävät pelin. Peliajan voi myös säätää, mikä tuo mukavasti lisää vauhtia peliin.

Kaasujalka painaa..

Vaikka luulisi, ettei lisäosaan ole mahdollista saada uusia bugeja, niin Nitro Riders kuhisee niitä.

Yksinpelissä en muutaman vähäisen graafisen vian lisäksi havainnut kummempia, mutta moninpeli pysyy kasassa purkalla ja teipillä. Peli on keskeytynyt kolmella eri tavalla, josta yksi vaatii uudelleen boottamisen, yksi pelin uudelleenkäynnistämisen ja yksi heittää ulos käynnissä olevasta taistelusta. Pahimmillaan tätä tapahtuu vartin välein. Activision lupailee patchin olevan valmis "pian".

Nitro Riders on lisäosa, ei jatko-osa, ja ihan hyvä sellainen. Ajotuntuma on autopelien parhaimmasta päästä, ja yksinpelin tehtävät ovat erittäin hyviä. Lisää tehtäviä, lisää aseita ja autoja ja kaksi uutta moninpelioptiota ei ole huono saavutus. Ehkäpä sitten vuonna '82 saamme kokea jotain aivan uutta.

83