James Pond 2 - Robocod

Tasohyppely. Kalojen kala, agenttiturska James Pond, ei malta olla muistelematta parin vuoden takaista maailmanpelastustehtäväänsä, vaikka uusi toimeksianto kuussa odottaa. Mikäs sen mukavampaa kuin kullata muistot 32-bittisiksi.

Varusteenaan vertikaalisesti venyvä robottihaarniska, Pondin on tunkeuduttava läpi yhdeksän tason, kunnes tohtori Mayben katala juoni joululahjojen sabotoimiseksi saadaan tehtyä tyhjäksi. Muutoksia 500-versioon nähden on hiukan runsaammin kuin Gremlinin Zoolissa. Liukkaan agentin harmiksi peliin on lisätty uusia kenttiä ja joidenkin karttasuunnittelua on muutettu. Lisäksi Pond voi huristella uudella erikoisautolla (Pondiac?).

Copper-taustoja on kohennettu lisäsävyillä ja -kuvioilla. Tulos on pehmeä ja värikäs. Osa vihollisista on tehnyt Jacksonit ja esimerkiksi englanninlakritsiukko on nyt piparkakkuinen. Taustagrafiikan muutokset sen sijaan ovat tuskin havaittavia. Robocod 1200 on myös himpun nopeampi kuin 500-versio eikä kompastele spritevyöryssä. Ääniefektejä on trimmattu, mutta onneksi Richard Josephin iloinen musiikki on ennallaan.

Pond on sympaattinen sankari, ja peli on lähinnä pilailua tavanomaisista söpötasohyppelyistä. Hahmon ohjattavuudessa Robocod on vertaansa vailla, mutta valitettavasti alkuperäisen version pahin vika on korjaamatta. Pelissä ei nimittäin ole lainkaan koodisanasysteemiä. Alkutasojen jatkuva uudelleen tahkoaminen on ärsyttävää ja myöhemmät tasot ovat turhankin laajoja. Näiden puutteiden paikkaaminen olisi oikeuttanut Robocodille ykkössijan allekirjoittaneiden tasohyppelylistalla, mutta tällaisenaan se kipuaa parhaimmaksi vain 1200-luokassa.

81