Kauan kaivattu Psychonauts 2 on tekeillä

Tim Schafer ja Double Fine keräsivät yhteisörahoitussivusto Figissa yli 3,3 miljoonaa dollaria Psychonauts 2 -toimintatasoloikan kehittämiseen. Kerätty summa oli minimitavoite projektin toteutumiseksi, mutta Double Fine ja ulkopuoliset rahoittajat tukevat pelinkehitystä, joten työn kokonaisbudjetti on keräyssummaa suurempi.

Yhteisörahoituksen onnistuminen ei ollut yllätys, sillä ykkösosan vankka fanikunta on odottanut seikkailun jatkoa Psychonautsin ilmestymisestä asti: tarina nimittäin päättyy cliffhangeriin. Alkuperäinen Psychonauts on rakastettu klassikko, jossa Raz seikkailee psykonauttiagenttien koulutusleirillä. Seikkailussa lumoaa värikäs maailma, vinksahtaneet hahmot ja hurmaava huumori. Kakkososan luvataan sisältävän kaikkea samaa lisää, mikä riitti yli 20 000 pelaajalle myyntipuheeksi.

Psychonautsia pidettiin pitkään parhaana pelinä, jota kukaan ei ole pelannut, mutta tilanne on digikaupan myötä muuttunut. Xboxille vuonna 2005 ilmestynyt peli myi viidessä vuodessa vaivaiset 400 000 kappaletta, mutta nykyään myynti lähestyy jo 1,7 miljoonaan kappaleen rajaa.

Psychonauts 2 -projektissa on mukana runsaasti alkuperäisiä tiimiläisiä. Pelin veikataan ilmestyvän syksyllä 2018.