Kingpin - Arcade Sports Bowling – Keilakuningas

Team 17:n Arcade Pool on yhä urheilupelisuosikkini. Siinä on kaikki tarpeellinen, muttei mitään turhaa, eikä peli edes maksa paljon. Kingpin seuraa samaa kaavaa.

Kingpin on keilailua eli pelivälineenä toimii kiiltävä, sormirei'itetty pallo. Tarkoituksena on kaataa mahdollisimman monta vahatun parkettikäytävän päähän kolmiomuodostelmaan pystytetyistä kymmenestä keilasta.

Pelivuoro koostuu kahdesta kuulankierityksestä, ellei sitten onnistu jo ensimmäisellä yrityksellä kaatamaan jokaista keilaa. Perussääntönä jokaisesta kaadetusta keilasta saa pisteen. Jos kaikki keilat saa nurin yhdellä vierityksellä, saa kymmenen lisäpistettä sekä kahden seuraavan heiton pisteet kaupan päälle _ eli siis maksimissaan 30 pistettä. Jos kaikki kymmenen keilaa saa nurin kahdella heitolla eli yhdessä pelivuorossa, saa kymmenen bonuspistettä plus seuraavan heiton pisteet.

Hiiritukea ei pelissä ole, vaan kaikki sujuu ilotikulla. Ensin valitaan heittopaikka sivusuunnassa, pallon paino ja heittovoima. Tulitusnapin painalluksella ruudulle ilmestyy edestakaisin vaappuva nuoli, joka ilmaisee heiton suunnan. Sitten ei muuta kuin pallo liikkeelle oikealla hetkellä. Palloon voi vielä jalkapallopeleistä tutulla jälkikosketuksella lisätä kierrettä. Kaiken kaikkiaan peli tuntuu varsin realistiselta.

Kingpiniä voi pelata yhdestä viiteen kaverin kanssa. Pelin mukana tulee monentasoisia tietokonepelaajia, joten yksinpelikin onnistuu. Eritasoisten pelaajien otellessa voi toiselle pelaajalle antaa etumatkaa lisäämällä paremmalle pelaajalle sakkopisteitä.

Kingpin on kaikin puolin hyvin tehty ja pelattavuus on hyvä, mutta valitettavasti laji on siinä määrin vieras, ettei Kingpin yksinkertaisesti kiinnosta siinä määrin kuin Arcade Pool. Toisin kuin aitoa keilailua harrastettaessa, ei Kingpiniä pelatessa edes pääse kotiväeltä rauhaan pelin ajaksi.

80