Kuninkaansurmaajan kronikka kääntyy peliksi, elokuvaksi ja tv-sarjaksi

viisaanmiehenpelkoiso

Lionsgate-tuotantoyhtiö osti kaikki tv-, elokuva- ja pelioikeudet Kuninkaansurmajan kronikkaan, kertovat useat uutislähteet. Jos lukisin Patrick Rothfussin blogia, olisin huomannut asian itsekin.

"En koskaan odottanut, että Hollywood-studio kohtelisi minua kuin ihmistä. Puhumattakaan, että minua kohdeltaisiin tasavertaisena kumppanina ja kunnioitettaisiin tosiasiaa, että tiedän jotain tarinankerronnosta. Tästä tarinasta vielä erityisesti", Rothfuss kertoo blogissaan, miksi valitsi kilpakosijoista juuri Lionsgaten.

tuulennimiviisaanmiehenpelko

Kuninkaansurmajaa kronikka on Patrick Rothfussin kirjoittama fantasiakirjasarja. Kronikan kaksi ensimmäistä osaa Tuulen nimi ja Viisaan miehen pelko on käännetty myös suomeksi. Kolmas osa The Doors of Stone ilmestyy todennäköisesti 2016.

Sarja edustaa perinteistä tarina tarinassa -kehyskertomusta, jossa eläköitynyt velho Kvothe sanelee elämänkertaansa kirjurille. Kerronnassa käytetään taitavasti muun muassa epäluotettavaa kertojaa, sillä kuten useimmat vanhat miehet, Kvothe on tapuvainen itsekeskeiseen turhamaisuuteen. Valtaistuinpeli-kirjojen tapaan sarja hyötyisi ilkeämmästä kustannustoimittajasta. Ilmestyessään Tuulen nimi oli parasta fantasiaa hetkeen, mutta jo Viisan miehen pelossa piisaa tyhjäkäyntiä.

Lionsgate-tuotantoyhtiö on jo aloittanut pelin, elokuvan ja tv-sarjajojen alkutuotannon. Tarkoituksena ei ole toistaa kirjojen tapahtumia yksi yhteen vaan keskittyä avaamaan kirjojen maailmaa. Projektille ei annettu aikataulua. Lionsgate tunnetaan muun muassa Mad Men -tv-sarjasta ja Nälkäpeli-elokuvien tuottajana.