Lord of the Rings: Fellowship of the Ring (Xbox)

Vivendin näkemys Sormusten herra -pelistä on löytänyt tiensä myös Xboxille. Nimensä mukaisesti Sormusten ritarit kattaa ensimmäisen kirjan tapahtumat, ja kiitos kirjalisenssin mukana on myös elokuvista pois jätettyjä hahmoja. Muun muassa Tom Bombadil vilahtaa paikalla hippeilemässä.

Pelissä ohjataan jaksosta riippuen joko Frodoa, Gandalfia tai Aragornia. Perinteinen hahmon takaa kuvattu toimintaseikkailu alkaa Konnusta, jossa Frodo suorittaa kyläläisille turhia pikkutehtäviä. Tämän jälkeen astutaan suoraan toimintaputkeen ja unohdetaan kaikki edes näennäinen seikkaileminen. Välillä tosin harrastetaan ärsyttäviä keräämiskeikkoja, joissa sokkeloista etsitään vaikkapa kukkia. Mukana ovat kaikki peruskliseet. Kentät ovat putkimaisia ja taistelu surkeaa, hahmoilla on puolustustilan lisäksi peräti yksi liike.

Xbox-versio eroaa yllättävän paljon PS2-serkustaan. Grafiikka on selvästi parempaa ja esimerkiksi sankareiden hahmomallit ovat kokonaan eri näköisiä. Myös välianimaatiot ovat tyystin erilaisia, eivätkä ne kärsi enää yhtä pahasti PS2-versiota riivanneesta puhuva pää -syndroomasta. Mistään taiteen riemuvoitosta ei silti puhuta.

Myös ohjausta on viritelty huomattavasti sujuvammaksi. Aina väärään paikkaan osoittavaa kameraa saa käänneltyä PS2-versiota nopeammin ja hahmo liikkuu tateilla helpommin. Xboxin ritarit voivat lisäksi liikkua suojatessaan itseään, mikä helpottaa taistelua välillä liikaakin. Viimeisenä muutoksena joidenkin kenttien typerä aidatussa tunnelissa juoksu on vähentynyt hieman, sillä sankari pystyy nyt hyppimään aidan kaltaisten matalien esteiden yli.

Muutoksista huolimatta en keksi yhtään hyvää syytä, miksi kenenkään pitäisi tuhlata rahojaan Vivendin räpellykseen. Jos Sormus viekoittelee, kannattaa suosiolla kääntyä Electronic Artsin version puoleen.

50