MAINOS: Huomioi nämä pelikannettavaa ostaessa

Ylivoimaisesti suosituin pelikone PC-pelaajien joukossa on pöytäkone, mutta toisinaan pelaamisen lisäksi saattaa tarvita jotain hieman kevyempää laitetta, minkä pystyy helposti ottamaan mukaansa. Pelikannettava on mukanasi kulkeva oleva laite, jonka avulla voit pelata pelejä esimerkiksi reissussa tai junamatkan aikana. 

Kun olet ostamassa pelikannettavaa, älä katso vain teknisiä tietoja. Vertaile eri vaihtoehtoa tietokoneissa, mukaan lukien sen sisäänrakennettua näppäimistöä ja näyttöä. Tässä artikkelissa käymme läpi asioita, jotka sinun on otettava huomioon ostaessasi pelikannettavaa, jotta voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan laitteen.

Vinkit pelikoneen valintaan

  • Näytönohjain: Hanki hyvä GPU (grafiikkaprosessori). Useimmat pelit ovat GPU-riippuvaisia, etkä välttämättä voi päivittää niitä kannettavissa tietokoneissa. Hyvä GPU varmistaa, että kannettava tietokone pelaa pelejä korkeilla asetuksilla muutaman vuoden ajan.
  • Näyttö: Valitse resoluutio tai nopeus. Nopeimmat näytöt, jopa 360 Hz, ovat tällä hetkellä vain 1920 x 1080 -resoluutiolla, joten 4K-näyttö on hitaampi.
  • Näppäimistö: et halua pelata pelejä jollain jäykällä näppäimistöllä.
  • Akunkesto: Hyvin harvan pelikannettavan akku kestää 8 tuntia tai enemmän, ja tarvitset joka tapauksessa virtalähteen parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Pelikoneen tekniset ominaisuudet

Vaikka grafiikkaprosessori on tärkeä, sinun kannattaa myös etsiä hyvää prosessoria, missä tarpeeksi RAM-muistia ja paljon tallennustilaa.

Budjetistasi riippuen voit saada kannettavan tietokoneen erittäin tehokkaalla suorittimella. Useimmat pelit hyötyvät kuitenkin enemmän laadukkaasta GPU:sta kuin suorittimesta, joten pienemmälläkin prosessorilla pärjää hyvin.

Pelaaminen voi vaatia paljon RAM-muistia ja 8 Gt:a riittää useimpiin peleihin. Jos mahdollista, sinun kannattaa valita 16 Gt pelitietokoneeseen. Jos et saa nyt kannettavaasi 16 Gt RAM-muistilla, harkitse sen päivittämistä lähitulevaisuudessa. Muisti on päivitettävissä monissa pelikannettavissa tietokoneissa, joten voit harkita tämän lisäämistä myöhemmin. 

Pelikannettavan näyttö

Useimmissa pelikannettavissa tietokoneissa on 15 tai 17 tuuman näytöt, mutta on olemassa myös muutamia vaihtoehtoja, joissa on 18 tuuman näytöt. Valitsemasi koko on henkilökohtaisten mieltymysten asia, mutta muista, että mitä suurempi näyttö, sitä suurempi ja raskaampi kannettava tietokone on.

Muista myös konetta ostaessasi miettiä, toimiiko kone muihin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi koulunkäyntiin.

Pelikannettavan rahoittaminen 

Pelikannettavien hinnat vaihtelevat suuresti ja mitä tehokkaammasta laitteesta on kyse, sen korkeammaksi sen hinta nousee. Kannettavan tietokoneen rahoittamisen onnistuu usein osamaksulla tai vakuudettomalla lainalla. Osamaksusopimuksella maksettaessa laite on rahoituksen tarjoajan omaisuutta niin kauan kunnes viimeinenkin erä on maksettu. Osamaksun korko voi olla myös suurempi kuin vakuudettoman lainan korko

Jos tarvitset lainaa pienellä korolla pelikoneen hankintaan, kannattaa pyytää maksuttomat lainatarjoukset vertailtavaksi VertaaLainaa -lainavertailupalvelusta, joka kilpailuttaa lainat jopa 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken vain muutamassa minuutissa.