MAINOS: Optimaalinen VR-kokemus aloittelijoille ja kokeneemmille pelaajille

Oletko kiinnostunut virtuaalipelaamisesta? Rakenna täydellinen VR-pelikokemus vinkkiemme avulla. 

Pelaamisen tavat mullistuvat vauhdilla. Uuden sukupolven huippunopean 5G-verkon myötä pelit siirtyvät kasvavassa määrin pilvipalveluihin, joiden kautta niitä voi pelata haluamallaan laitteella, kuten tabletilla tai älypuhelimella. 

Tämä avaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia myös virtuaalipelaamiselle. Tarvitset pelataksesi ainoastaan mobiililaitteen, josta pelit avautuvat suoraan VR-laseihin 5G-reitittimen kautta.

Pelaaminen ei ole enää laite- tai paikkasidonnaista, vaan voit hypätä virtuaalimaailmojen pyörteisiin vaikkapa työpaikan lounastauolla. 

Tietokone on kuitenkin yhä ylivoimaisesti paras vaihtoehto immersiiviseen virtuaalipelikokemukseen. Riittävän tehokkaan tietokoneen lisäksi tarvitset tarpeitasi vastaavat VR-lasit, joita löytyy markkinoilta yhä monipuolisemmin. 

Virtuaalilaseja on olemassa kahta eri tyyppiä 

  • Langattomat VR-lasit antavat mahdollisuuden pelata pelejä, katsella videoita tai käydä vaikkapa virtuaalisella taidemuseovierailulla missä tahansa ilman liikkumista rajoittavia kaapeleita tai tietokoneyhteyttä. Laitteet itsessään sisältävät tarvittavat prosessorit ja näytönohjaimet. 
  • Langalliset VR-lasit kytketään tietokoneeseen, jolloin tietokone tekee kaiken laskemisen taustalla ja laseihin lähetetään kuvaa virtuaalimaailmasta.

VR-laseja hankittaessa kannattaa miettiä omaa käyttötarvetta: tarvitsetko ne esimerkiksi videoiden katselemiseen vai Half Life: Alyxin kaltaisten pelien pelaamiseen huipputarkalla 5K-resoluutiolla?

Oculus Guest 2 – langattomat VR-lasit tuovat vapauden

Oculus Guest 2 on aloittelijalle sopiva vaihtoehto. Tehokkaan prosessorinsa ja 128 GB:n sisäisen muistinsa ansiosta nämä lasit toimivat ilman kaapeleita, etkä tarvitse pelaamiseen lainkaan tietokonetta tai pelikonsolia. Laitteen voi myös yhdistää  tietokoneeseen. 

  • Hinta: n. 400 euroa. 

HTC Vive Pro 2 – huippuluokan VR-lasit vaativampaan menoon 

Tarkalla 3D-tilaäänellä ja 5K-resoluutiolla varustettu HTC Vive Pro 2 nostaa virtuaalielämykset aivan uudelle tasolle. Ergonomisen muotoilunsa ja säädettävyytensä ansiosta lasit tuntuvat mukavilta pitkienkin pelihetkien aikana. Laite on tarkoitettu yhdistettäväksi tietokoneeseen. 

  • Hinta: n. 1250 euroa. 

Onko tietokoneesi yhteensopiva VR-pelaamiselle? 

Vaikka VR-elämysten pariin pääsee nykyisin myös pelikonsoleille ja älypuhelimilla, on tietokone on kuitenkin paras vaihtoehto, mikäli haluat nauttia mahdollisimman yksityiskohtaisesta VR-ympäristöstä. 

Virtuaalipelaaminen vaatii paljon tietokoneen prosessorilta ja näytönohjaimelta, joten kannattaa olla tarkkana minimivaatimusten kanssa. Huippuluokan VR-kokemus edellyttää jopa seitsemän kertaa tehokkaampaa grafiikan käsittelyä kuin perinteiset 3D-pelit. 

Esittelemme kaksi VR-pelaamiseen soveltuvaa konepakettia: 

Acer Predator Orion 3000 

Intel-prosessorilla ja NVIDIA GTX -näytönohjaimella varustettu Acer Predator Orion 3000 sisältää runsaasti tehoa ja ruudunpäivitysnopeutta niin 4K- kuin VR-pelaamiseen.  Näytönohjain sisältää 6 GB omaa RAM-muistia, ja Turing-arkkitehtuuri mahdollistaa VR-elämykset. 

  • Hinta: n. 1100 euroa. 

HP Omen 30 L 

Tyylikäs Omen 30L -pelitietokone sisältää tehokkaita komponentteja, kuten uuden sukupolven NVIDIA RTX 3090 -näytönohjaimen, Intel-prosessorin sekä 16 GB RAM-muistia. Tehokkuutensa ansiosta se on kuin luotu vaativaankin VR-pelaamiseen. 

  • Hinta: n. 3600 euroa. 

Löydä edullinen laina Sortterin avulla 

Aiotko panostaa virtuaalipelaamiseen ihan kunnolla? Laadukkaiden VR-lasien lisäksi tarvitset VR-pelaamiseen soveltuvan tehokkaan tietokoneen, jolloin harrastuksen aloittaminen voi nopeasti maksaa muutamia tuhansia euroja. 

Mikäli aiot rahoittaa hankintasi lainalla, kannattaa lainat kilpailuttaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Kilpailuttamisen avulla voit saada jopa satojen eurojen säästön laina-ajan kuluessa. 

Kilpailutuksen voi tehdä joko itse tai hyödyntää esimerkiksi Sortterin ilmaista lainavertailupalvelua. Lähettämällä hakemuksen saat henkilökohtaiset lainatarjoukset jopa yli kahdeltakymmeneltä pankilta ja rahoitusyhtiöltä. 

Tiesithän, että myös verkkokauppojen osamaksusopimukset voi kilpailuttaa uusiksi? 

Tutustu Sortterin lainavertailuun jo tänään!

Teksti on Sortterin mainos.