Mummy: Tomb of the Pharaoh – Muumion metsästys

Mummy: The Tomb of the Pharaoh yllättää kauneudellaan. Perinteinen seikkailu panee jahtaamaan murhanhimoista muumiota.

John Cameron on ison ylikansallisen kaivosyhtiön tutkija. Kun yhtiön Egyptissä sijaitsevasta kaivoksesta löytyy salaperäinen arkku, laukaisee se tapahtumasarjan, jota John lähetetään tutkimaan tarkemmin.

Kaivokselle saapuessaan John saa tietää, että paikallisten työntekijöiden mukaan alueella sijaitsee muinainen hautapaikka. Osa työläisistä väittää myös nähneensä muumion, ja he kieltäytyvät työteosta. Ennen kuin tutkimukset kuitenkaan pääsevät edes alkuun löytyy yhtiön geologi murhattuna kaivoksesta, ilmeisestikin muumion surmaamana. Mutta eiväthän muumiot kävele ympäriinsä tappamassa ihmisiä, eiväthän?

Tähän ei usko kaivoksen johtaja, jolla ei itselläänkään tunnu välttämättä olevan puhtaita jauhoja pussissaan. Entä mikä on salaperäisen, hieroglyfeillä peitetyn arkun tarkoitus?

Autiomaa on armoton

Tomb of the Pharaoh jatkaa sarjan edellisen pelin Frankenstein: Through The Eyes Of The Monster linjoilla ja on hyvin perinteinen seikkailupeli. Pelialue koostuu kahdesta isommasta kokonaisuudesta, kaivoksesta ja leiristä. Leiri on vanha toisen maailmansodan aikainen tukikohta, jossa sijaitsevat henkilökunnan asunnot, varastot ja muut oleelliset rakennukset. Kaivoksesta koluttavaksi löytyy tietysti vaikka kuinka paljon käytäviä (ja vähän muutakin).

Pelimaailmassa liikutaaan ja siinä toimitaan hiirellä. Kursorina toimiva käsi reagoi ruudulla oleviin hotspotteihin muuttumalla joko mahdollista kulkusuuntaa osoittavaksi sormeksi tai toimintaa osoittavaksi kouraksi. Vaikkei esineitä voi käyttää toisiinsa, saatetaan yhtä esinettä tarvita useammankin ongelman ratkaisuun.

Liikkuminen onnistuu vain ennalta määrättyinä "askelina" ja kääntyminen tapahtuu aina tiukkana 90 asteen suunnanmuutoksena. Tästä johtuen johonkin mielenkiintoiselta näyttävään paikkaan ei välttämättä pääse lainkaan, jos sillä ei ole juonen kannalta merkitystä. Keskusteluun ei pysty vaikuttamaan, sillä muut hahmot puhuvat mitä puhuvat aivan oma-aloitteisesti, Johnin tehdessä vain satunnaisia välihuomautuksia. Keskusteluja ei näytetä tekstinä, eikä niitä voi toistaa.

Pelin ongelmat liittyvät enimmäkseen esineiden käyttöön oikeassa paikassa ja niiden vaikeustaso on juuri sopiva. Vaikka ratkaisut ovat jälkeenpäin mietittyinä hyvin loogisia, eivät ne silti ole liian helppoja. Juonikaan ei ole turhan lineaarinen, joten jos jossain kohtaa tulee stoppi, voi ongelman usein jättää myöhemmäksi ja tehdä jotain muuta.

Inhottavia äkkikuolemia ei ole mukana kovin montaa, ja yleensä ne voi välttää, kunhan ajattelee ensin ja tekee vasta sitten. Kaivoksessa kannattaa olla varovainen.

Johnin silmien kautta kuvattu pelimaailma on todella kaunis, ja videoidut ihmiset sopivat taustaan mainiosti. Kuvaa täydentävät hyvintehdyt äänet ja paikan mukaan vaihtuva musiikki, joten pelaajalle tosiaan tulee tunne kuumassa autiomaassa tai kolkossa kaivoksessa olemisesta.

Hahmoja ei ole kovin montaa, mutta heitä näyttelevät ihmiset suoriutuvat osistaan ihan hyvin, liikoja ylinäyttelemättä. Pelin ainoa ammattinäyttelijä on ohjekirjankin mainostama Malcom McDowell, jonka osaamisesta on päätetty ottaa kaikki irti. McDowellin esittämä kaivoksen johtaja hyppää ruudulle tasaisin väliajoin nälvimään pelaajaa. Pelin alun jälkeen ei muita hahmoja paljon näy. Välianimaatioita ei myöskään ole montaa, mikä ei välttämättä ole huono asia.

Mummy: Tomb of the Pharaoh on seikkailupeli, jossa miltei kaikki osa-alueet tuntuvat olevan kohdallaan. Pelialue saisi kuitenkin olla hiukan laajempi ja liikkuminen vapaampaa, jotta ei tulisi tunnetta, ettei voi mennä minne haluaa. Kaiken kaikkiaan peli on kuitenkin sopivan viihdyttävä ja tunnelmallinen.

84