NBA alkaa tukea NBA 2K -kilpapelaamista

NBA:n komissaari Adam Silver ja Take-Twon Strauss Zelnick lyövät kättä esports-yhteistyön kunniaksi.

NBA ja Take-Two Interactive aloittavat esports-yhteistyön. Ammattilaiskoripallosarja ja pelijulkaisija käynnistävät NBA 2K eLeaguen, joka keskittyy ammattimaiseen kilpapelaamiseen. Yhteistyösopimuksen hintaa ei kerrota julkisuuteen.

Ensimmäinen kausi alkaa 2018. NBA 2K eLeague noudattaa korisliigan kausirakennetta: luvassa on runkosarja, josta parhaat jatkavat pudotuspeleihin ja kausi päättyy finaalimatsiin. Esports-joukkueet koostuvat viidestä pelaajasta. Aitojen korisammattilaisten sijaan liigassa käytetään pelaajien omia pelihahmoja, mikä todennäköisesti lisää pelaajien tunnistettavuutta itse sarjassa.

Projektiin mukaan tulevat NBA-joukkueet ovat sitoutuneet tukemaan esports-tiimiä eli pelaajille järjestetään palkka, harjoitustilat ja muu organisaation tuki. ESPN-kanavan haastattelussa NBA-pomo Adam Silver toivoo, että noin puolet NBA-joukkueista saisi esports-joukkueen kasaan eliigan avauskaudelle. Suunnitelmana on jakaa pelaajat joukkueisiin draftitilaisuudessa ensimmäiselle kaudelle. Yksityiskohdat kerrotaan myöhemmin. 

2K:lla pyörii parhaillaan NBA 2K17 All-Star Tournament -kilpapelisarja, jossa pääpalkinto on 250 000 dollaria.