Netflix tekee Witcheristä sarjan

Striimauspalvelu Netflix tuottaa The Witcher -sarjan, joka perustuu Andrzej Sapkowskin Noituri-kirjasarjaan. Suomessa kirjat nosti maineeseen Witcher-pelisarjan suosio. 

Iso osa pelisarjan tarinan voimasta lainattiin suoraan kirjoista. Kirjojen tarinoissa kansansadut -ja tarinat sijoitetaan fantasiamaailmaan, joka näennäisen keskiaikaisesta synkkyydestään huolimatta on varsin humaani. Sapkowskin vahvuus tarinankertojana piilee dialogissa ja hahmoissa, jotka tuntuvat aidoilta olennoilta.

Netflixillä ollaan ilmeisesti samaa mieltä, sillä lehdistötiedotteen mukaan tuottajakaksikko Sean Daniel ja Jason Brown lausuvat kuin yhdestä suusta: "Noituri-tarinat seuraavat epätavallista perhettä, joka taistelee totuuden puolesta vaarallisessa maailmassa. Hahmot ovat omaperäisiä, hauskoja ja alati yllättäviä. Emme malta odottaa, että saamme heidät Netflixiin."

Sean Daniel ja Jason Brown ovat tuottaneet muun muassa Mummy-elokuvia ja Netflixin The Expanse -scifisarjaa. 

"Kirjoissa on moraalista ja älykästä syvyyttä, joka ylittää genrerajat. Tarina kertoo nykyajasta ja nykypäivän haasteista fantasiakansiin kätkettynä. Se on tarina meistä, hirviöistä ja sankarista, joka piilee jokaisen sydämessä", säestävät Platige Imagen Tomek Baginski ja Jarek Sawko. Platige Image on puolalainen tuotanto- ja efektiyhtiö, joka on mukana projektissa. Platige Imagen on aikaisemmin kunnostautunut tekemällä muun muassa Witcher 3 -pelin videot. 

Myös Sapkowski osallistuu sarjan tekoon konsulttina. "Olen innoissani, että Netflix tekee tarinoistani version, joka pysyy uskollisena materiaalille ja teemoille, joita olen kirjoittanut kolmenkymmentä vuotta", Sapkowski sanoo lehdistötiedotteessa. 

The Witcher -sarjalle ei ole vielä ilmestymisaikataulua.