Pikamulgaisu: Nex Machina

Olin jo ehtinyt unohtaa, mitä ragequit tarkoittaa. Housemarquen uunituore Nex Machina uhkaa tehdä konsolistani tasaiseen tahtiin ex machinan, mutta sykkeen laskettua palaan aina takaisin. Nex Machina on kuin huono parisuhde, mutta silleen hyvällä tavalla.

Suomalaisen pelialan nestori on brändännyt itseään kymmenen viime vuoden ajan shootereiden suurlähettiläiksi. Nex Machinassa lintuperspektiivistä tiiraillun tuplatattiräiskyttelyn teesit hiotuvat huippuunsa. Toiminta on nopeaa, elämä halpaa ja ruutu täynnä tulen ja tappuran laulua. Kaiken kruunaa upea musiikkiraita, joka annostelee vertauskuvallisesta tippakanyylista lisää adrenaliinia verenkiertoon.

Nex Machina on heti lähdössä vanha tuttu. Vasen analogisauva ohjaa pelaajaa, oikea tuliluikun ampumasektoria. Puskurinapeista käytetään erikoistussaria ja singahdusta, jonka turvin voi kiitää liian tukalasta paikasta turvaan.

Kenttädesign luottaa ahtaisiin areenoihin, joista pelastetaan ihmiset ja niitataan vastarinta ennen kuin siirrytään seuraavaan. Ihmisten pelastaminen on vapaaehtoista, mutta mörrit pitää nitistää, jotta matka jatkuu.

Kompakteina toimintapaloina annosteltu tykitys varmistaa, että koko ajan tapahtuu. Nex Machinan ainoat suvantokohdat ovat valikoissa ja muutaman sekunnin siirtymissä areenalta toiselle. Raivokas tempo sopii peliin suorastaan erinomaisesti, tämä toimisi koska tahansa kolikkopelinä.

Armoton vaikeustaso on rakennettu hyvin. Helpoimmalla jatkomahdollisuuksia on rajattomasti, mikä helpottaa pelimekaniikan ja -tyylin opettelemista. Turpa soi repeatilla, mutta toistot valmentavat lihasmuistia kovempia vaikeustasoja varten.

Nex Machinan haaste on rakennettu esimerkillisellä tavalla. Vaikka usein kiroillaan ja konsoli sammuu virtajohdosta vetämällä, peli ei tunnu missään vaiheessa epäreilulta. Yksinkertainen, mutta veitsenterävä kontrolliskeema muistuttaa, että vaikeus on voitettavissa. Liha voittaa hammasrattaat.

 

Juho Kuorikoski

Hyvää: Esimerkilliset kontrollit, presiis oikein tasapainoitettu vaikeustaso, näyttää ja kuulostaa nätiltä.

Huonoa: Vellihousuja saattaa hirvittää, sillä pelimekaniikka on pakko opetella.

Housemarquen tuorein tuplatikkutykittely on TosiMiesten™ toimintapeli.

 

89 + Pelit suosittelee