NHL 06 (PC) – Lätkät

06 on kaikkea sitä mitä NHL:ltä on viime vuosina opittu odottamaan: vauhtia ja vaarallisia tilanteita, komeita maaleja, paukkuvia pleksejä, autenttista tunnelmaa ja luitarutisuttelevia perstaklauksia. Plussapuolella ovat näyttävyys ja kaikessa yksinkertaisuudessaan toimiva konsepti, miinussarakkeessa jääkiekon simulointi, joka soittaa arcaden rinnalla toista viulua.

Uusi konsolisukupolvi on viimein pullahtamassa uunista ja hyvä niin. Kun PC:llä resoluution kampeaa konsolitasolta tappiin, tekstuurien suttuisuus suorastaan sattuu silmiin. Toisaalta vanhenevakin rauta riittää toistamaan kaukalon ihmeet kaikessa loistossaan.

Moninpeli on PC-version vahvuus. EA Sports Onlinesta löytyy herkkua jos jonkinlaista, yksittäisistä otteluista turnauksiin ja klaanitoimintaan. Linjoilla liikkuu populaa niin Suomesta kuin ulkomailta, joten yksin jäämistä ei tarvitse pelätä.

Vaikka minimivaatimuksissa ei asiasta mainitakaan, mahdollisimman paljon PS2:n Dualshockia muistuttava padi on käytännössä välttämätön. Näppäimistöllä tuntuma on pelikelvoton, kaksitattisella padilla identtinen konsoliveljiin verrattuna.

82