Nintendo Switch rikkoo Nintendo-myyntiennätyksiä

Nintendo Switch myi avausviikonloppunaan paremmin kuin yksikään Nintendo-konsoli tähän mennessä Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, kertovat Nintendo-tiedotteet. Nintendo ei olisi Nintendo, jos yhtiö kertoisi myös myyntilukunsa. Niistä ei ole mitään käsitystä.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild rikkoi Nintendon julkaisupelien myyntiennätykset Euroopassa. Amerikassa ennätysuutiseen lisättiin ehto "jota ei myyty yhdessä konsolin kanssa". Yhdysvalloissa NES julkaistiin aikoinaan Super Mario Brosin kanssa ja Wiin kylkiäisenä sai Wii Sportsin.

Jotain käsitystä Nintendo Switch julkaisusta saa Wii-luvuista. Pohjois-Amerikassa Wii-konsoli myi aikanaan 600 000 kappaletta kahdeksan ensimmäisen myyntipäivän aikana. Wiitä toimitettiin kauppoihin noin 3,2 miljoonaa kappaletta ensimmäisen kuukauden aikana, mistä Amerikan osuus oli noin 1,25 miljoonaa kappaletta. Wii julkaistiin keskellä joulumarkkinoita ja Nintendo Switch hiljaisempaan aikaan, joten Nintendo Switchin ennätysmyynti on osin yllätys. 

Famitsun mukaan Nintendo Switch jäi Japanissa hieman Wiin myyntiluvuista. Nintendo Switch myi ensimmäisen kolmen myyntipäivän aikana Japanissa 330 637 kappaletta. Samojen tilastojen mukaan Wii myi aikoinaan 371 936 kappaletta ja Wii U 308 570 kappaletta.

Avausviikonloppu ei vielä ennusta konsolin koko tulevaisuutta. Wii myi yli 100 miljoonaa kappaletta, mutta Wii U:n kokonaismyynti jäi alle 14 miljoonan kappaleen, vaikka konsoleiden avaus oli Japanissa suhteellisen samanlainen.