Olympic Games – Finaali

US Goldin Olympic Gamesissä kilpailLaan viidessätoista lajissa. Yleisurheilustadionin lisäksi piipahdetaan ampumaradalla (skeet, pistooliammunta), uimastadionilla ja painonnostajaisissa. Myös jousiammuntaa ja miekkailua pääsee kokeilemaan.

Olympic Games on Decathlonia selväpiirteisempi ja yksinkertaisempi, mutta myös hauskempi. Vanha tuttu Track and Field -ideologia on jälleen in: paras olkoon hän, joka naputtaa nappeja nopeasti. Vaihtoehtoinen näppäimistöystävällisempi kontrollitapakin on tarjolla, mutta siihen sortuvat vain pullamössöluuserit.

Oikea ajoitus ja nopea naputus ovat hyvän hypyn ja heiton salaisuus. Osa lajeista on helppo hallita, osassa suorituksen osuminen nappiin vaatii todella tarkkaa ajoitusta. Keihäässä, kiekossa, moukarissa ja pituushypyssä lähtökulmakin täytyy saada kohdalleen.

Tarkkuuslajeissa (skeet, pistooli, jousiammunta) kontrollit ovat toki toisenlaiset, tilanteeseen sopivat ja helposti omaksuttavat. Miekkailussa pärjää riittävän hyvin nappeja hysteerisesti naputtamallakin, mutta viisas vilkaisee ohjevihkoseen ennen tosi koitosta.

Doping-käry

Daley Thompson's Decahtlonin erikoisuus on se, että kyseessä on tismalleen sama peli kuin Bruce Jenner's Decathlon. Vain videot on kuvattu uudestaan. Daley Thompsonia kaupataan Euroopassa, Bruce Jenneriä Amerikassa. Ehkäpä maailmassa on joku, joka urheilupelihulluudessaan on epähuomiossa hankkinut molemmat. Rauha hänen sielulleen.

Olympic Games on teoriassa hauska napinnaputuspeli, mutta se on selvästi viimeistelemätön, kiireessä kokoon kyhätty. Kolmiulotteinen grafiikka on rumaa vaikkei Decathlonin kaksiulotteiseen kolhouteen ylletäkään. Selostajan ummetuksensekainen puheripuli vaatisi myös ankaraa lääkekuuria. Mies puhuu ponnettomasti päättömiä ja toistaa samoja idioottimaisia lauseita pelaajan ihmetykseksi parhaimmillaan useita kertoja peräkkäin.

Joissakin lajeissa kontrollit ovat helpot ja ennätykset paperia (keihäs: 103 m), joissakin hämärän rajamaille vievä naputtaminen ei vie palkintopallille (100 m). Kavereita vastaan kisatessa kyseiset pikkuseikat tuskin kiusaavat, mutta vievät pelistä toki parhaan purun.

Olympic Games on kuitenkin PC:llä lajinsa ainoita, joten Track and Field -tunnelmiin halajavan kannattaa sitä kokeilla. Kunhan ei hanki sitä yksinpeliksi. Suomalaiset menestyvät kaiken lisäksi US Goldin olympialaisissa huomattavasti paremmin kuin niissä oikeissa. Onhan sekin yksi syy kurittaa näppäimistö kierrätyskuntoon!

68