Overwatch vahvistui uudella herolla

Blizzardin Overwatch-nettiräiskintä päivittyi uudella Orisa-herolla, samalla siirryttiin pelin 1.9-versioon.

Blizzard on selvästi suunnitellut hahmosta aktiivisen tankin, joka pystyy tukemaan tiimiään ja häiritsemään vihollista. Vain perusase edustaa perusmeininkiä. Pääaseena on Fusion Driver -konetykki, joka ampuu pateja eli vihollisiin joutuu pitkillä matkoilla ottamaan ennakkoa. Orisan vauhti hidastuu ampuessa D.Van tapaan.

Orisan kakkoslaukaus Halt! ampuu gravitaatioammuksen, joka hidastaa vihollisia ja vetää heitä räjähtäessä puoleensa. Räjähdyksen voi laukaista halutessaan, joten ammuksella voi nykäistä viholliset alas kartan reunalta. Orisalla on turvanaan suojakenttä, jonka generaattorin voi heittää maastoon esimerkiksi Bastionin eteen. Fortify-kyky taas puolittaa Orisan saaman vahingon neljäksi sekunniksi ja muuttaa immuuniksi efekteille.

Orisan ulti, Supercharger, lisää tiimiläisten tekemää vahinkoa 50 % 15 sekunnin ajaksi. Superchargerilla on tosin kaksi heikkoutta. Tiimiläisten pitää olla bonusta varten riittävän lähellä ja vielä näköyhteyden päässä. Lisäksi vihollinen voi ampua Superchargerin hajalle, jolloin ultikin päättyy. 

"En ole hirveästi ehtinyt vielä pelata, mutta ihan kivalta vaikuttaa kyvyiltään. Veikkaan, että Orisalla pelataan innokkaasti viikko, mutta tuskin tulee muuttamaan hirveästi metaa", Pelit-lehden tavoittama Overwatch-asiantuntija arvioi. 

1.9-päivitys myös muokkaa vanhojen sankareiden omininaisuuksia. Ana tavallaan säästyi, sillä testiserverillä kokeiltujen parannusheikennysten sijaan vain kiväärin vahinkoa pudotettiin 80:sta 60:een. Jatkossa Pharaan pitää osua neljästi. Junkrat ei enää ota osumaa omista kranaateistaan. Winstonin suojakentän cool down alkaa nyt napinpainalluksesta eikä enää suojakentän hajoamisesta. Jatkossa Zaryaa ja Zaryan tiimikavereita voi heitellä kentällä, vaikka heillä olisikin Zaryan suojakenttä päällään. 

Lisäksi Bastionin saa konsoliversioissa nerffiä. Sentry- ja tankkimuodossa vauriovähennys on enää 20 % aikaisemman 35 % sijaan.

Tarkka lista muutoksista ja tiimin perusteluista löytyy täältä.