Pelottaa!

Joskus päätoimittajan elämässä on hetkiä, jolloin ei välttämättä haluaisi vastata puhelimeen tai edes nousta aamulla sängystä. Tämän lehden ilmestymispäivä on sellainen.

Veteraanitoimittajamme Nirvi ja Laaksonen ovat nyt nelisen viikkoa pelanneet Black & Whitea ja pyöritelleet arvostelua tekstinkäsittelyssä viime hetkeen asti. Pisteet arveluttavat: jos maailman lehdet ovat ylistäneet pelin täydelliseksi (PC Zone UK 95, Tanskan PC Play 10/10, Espanjan Micromania 100), miten me uskallamme olla toista mieltä?

Olemme hypettäneet Black & Whitea kolme vuotta .LHX-filesin muodossa. Olemme olleet siis mukana luomassa jännittynyttä odotusta: Tuleeko tästä pelistä elämää suurempi vai peräti omaa elämäänsä elävä olio? Emme kuitenkaan ole lähteneet aivan hulluihin haaveisiin mukaan.

Black & White -keskustelut maailmalla ovat saaneet älyttömiä piirteitä. Suunnitellaan jalkapalloturnausten järjestämistä kyläläisten kesken (kylän väen piti alunperin ajankulukseen pelata jalkapalloa), ihmetellään, voiko kyläläisiä nakella saarelta toiselle, mietitään, pelaisinko Black & Whitea kolme vuotta vai enemmän. Haaveista tuli niin hulluja, että itse Peter Molyneux pisti välillä jäitä hattuun keskustelijoille.

Kaiken tämän huuman keskellä arvoisat toimittajamme ovat ihmetelleet, pelaavatko he lainkaan samaa peliä, josta puhutaan. Kun eräs kanadalainen kertoi parin päivän pelaamisen jälkeen oman, ei niin innostuneen mielipiteensä pelistä, hänet leimattiin valehtelijaksi ja piraatiksi.

Niinkö käy myös meille? Jo Nikon esimulgasu viime lehdessä herätti vastustuksen: "B&W:ssä on kokonainen maailma, jossa voi seikkailla ja tehdä mitä huvittaa. Tärkeintä ei ole eteenpäin pääsy vaan kaikenlainen tutkiminen ja rajojen kokeileminen", korjasi nimimerkki Black & White -fani Nikon ihmettelyä siitä, missä pelin peli on, vaikka ei ollut edes itse peliä nähnyt.

Odotan nyt siis rauhattomana, miten 81/85 pistettämme otetaan maailmalla vastaan. Soittaako Electronic Arts heti? Lähestyykö Lionhead sähköpostitse? Tukkeutuvatko puhelimemme kiukkuisten Black & White -fanien soitoista? Saammeko pommiuhkauksia?

Arvostelijamme ovat puhuneet. Parin viikon sisällä nähdään, oliko sanoissa järkeä.