Pinball 95 – Valopöytä ysiviitosessa

Maxisilta käy City, Maxisilta käy Sim, vaan miten käy Maxisilta Pin & Ball?

Plus!-paketissa saatiin esimakua Maxisin flippereistä, loppu seliviää nyt. Pinball 95:ssä on kolme taulua: Space Cadet, Skullduggery ja Dragon's Keep. Kaikissa tauluissa koko flipperipöytä on jatkuvasti näkyvissä, eikä ruutua skrollata.

Jo Space Cadetin nimi kuulostaa tutulta ja peliin tutustuminen vahvistaa epäilyt: sehän on Windows 95:n Plus!-paketin mukana tulleen Space Cadet -flipperin paranneltu versio! Grafiikka on piirretty osin uusiksi, animaatioita on paranneltu, tauluun on lisätty tuki monelle pallolle ja pelattavuuttakin on hiottu hieman. Pitkäaikainen kehitystyö näkyy: Space Cadet on paras pelin tauluista.

Skullduggeryn aiheena ovat piraatit, mutta ne aidot silmälappumiehet laivoineen, eivät pikku-ELiTeT. Skullduggeryn ongelma on se, että taulun merkitseviä osia ei oikein erota uponneita laivoja ja merilevää tursuvasta taustagrafiikasta. Viimeisessä taulussa, Dragon's Keepissä, liikutaan lohikäärmefantasian maailmassa: fantasiamaailmasta tuttuja örmyjä. Suurimmat pisteet saa aihepiiriin sopivia "questeja" suorittamalla.

Piipeti piip

Vaikka pelin ensimmäinen taulu onkin kopio käyttöjärjestelmän mukana tulleesta, ei Maxisin tuotteesta kuitenkaan jää rahastuksen makua suuhun. Ensinnäkin graafikot ovat piirtäneet kunkin taulun aivan uusiksi, juuri kuhunkin Windowsin tarkkuustilaan (640x480, 800x600 ja 1024x768) sopivaksi. Palettipuolellakaan ei ole säästelty: värejä käytetään noin satatuhatta per taulu.

Taustagrafiikan lisäksi kussakin taulussa on jonkin verran flipperityylisesti animoituja olentoja: Skullduggeryssä papukaija, Dragon's Keepissä lohharinpää ja niin eespäin. Kun vielä pallon liikekin on sulavaa, ei grafiikkapuolessa ole valittamista. Ääniefektitkin ovat OK, mutta musiikki on karmeaa piipitystä, jonka onneksi saa kytkettyä pois päältä.

Pinball 95 on ihan kelvollinen Windows 95 -flipperi. Se pyöri sulavasti kummallakin testikoneella, ei bugittele, eikä käyttäydy muutenkaan epäasiallisesti. Jos pelityypistä pitää, ei Pinball 95 ole mikään huono ostos.

81