PlayStation alkaa pelata muiden kanssa netissä

Sony vaihtaa strategiaa ja alkaa tukea muiden konsoleiden kanssa yhteisiä nettipelejä, paljastaa PlayStation blogissa toimitusjohtaja John Kodera. Sony aloitti Fortnitessa crossplay-betatestin, jossa PS4-, Switch-, Xbox One-, PC- ja mobiilipelaajat pääsevät samoihin matseihin.

"Tämä tarkoittaa isoa politiikan muutosta ja suunnittelemme prosessia, jossa koko organisaatio tukisi tätä muutosta. Kerromme myöhemmin beta-aikataulusta ja mitä tämä tarkoittaa muille peleille tulevaisuudessa", Kodera tiivistää viestin.

Sony ei ole aikaisemmin suostunut muiden konsolivalmistajien kanssa samoihin nettipeleihin. Päätös on ollut enemmän markkinataktinen kuin tekninen, sillä markkinoiden suurin pelaajakanta on Sonylle etu myös nettipeleissä. PS4:n omistavan kaverin kanssa pelaaminen on vaatinut PS4:n. Matsin alun odottelu tappaa helposti mielenkiinnon moninpeliin pienemmällä alustalla, jos PS4:llä matsit alkavat sekunneissa. 

Paine Sonya kohtaan kasvoi, sillä useat pelit tukevat jo nyt eri alustojen välistä nettipeliä. Esimerkiksi Rocket Leaguessa PC-pelaajat pelaajat pääsevät kaikkien konsoleiden nettipeleihin, Switch ja Xbox Onekin leikkivät keskenään, mutta PS4:llä pelataan vain PC-pelaajien kanssa. Minecraftissa kaikki muut rakentavat yhdessä paitsi PS4:n omistajat. Nyt betatestissä oleva Fortnitekin päästi viime syksynä PS4- ja Xbox One -pelaajat hetkeksi samoihin otteluihin. Epic Games kommentoi silloin tilannetta: "Meillä oli asetusongelmia, mutta se on nyt korjattu."  

Sonyn päätös on kaikkien kannalta järkevä ja kertoo nettipelin nykyasemasta. Kaikkien konsolivalmistajien suostuminen samaan peliin olisi viime vuosituhannella kuulostanut vitsiltä.