Populous II: Challenge Games – (Lyhyesti)

Populous II on todellinen klassikko, joka päihittää originaali-Popun 10_0. Sen sijaan Challenge kuuluu näihin jonnin joutaviin datadisketteihin, jotka eivät tarjoa tarpeeksi uutta.

Challenge Gamesit (haastepelit) ovat eräänlaisia "ongelmia", joissa käytettävissä olevilla ihmeteoilla pitää saada tietty prosentti asukkaista turvaan. Ruudun yläosassa tikittää ajastin. Suoraan sanoen ainakaan tehtävien takia ei datalevyä kannata hankkia, ne ovat pääsääntöisesti typeriä, ylihelppoja tai ylivaikeita (ei siksi, että aivoja vaadittaisiin, vaan siksi, että niitä on keinotekoisesti vaikeutettu).

Mikäli Populous II on jo hakattu läpi, saa iloa viidestäsadasta uudesta Conquest-kentästä, jotka taas vaihteeksi aloitetaan lapsellisen helpolta tasolta. Jos englantilaiset pelaajat eivät osaa pelata Sonic The Hedgehogia vaikeampia pelejä, ei kai sitä tarvitse koko maailmalle kostaa.

Ihme ja kumma, yksi uusi ihmeteko on sujautettu mukaan. Johtajasta lähtee joka suuntaan tulivanat, jotka tuhoavat kaiken mihin koskevat.

Viimeisenä täkynä Challenge Games käyttää muinaiseen Japaniin pohjautuvaa grafiikkaa, mikäli on sattunut kyllästymään kreikkalaisiin pastoraaleihin.

Bullfrog olisi saanut heittää pakettiin nipun uusia ihmetekoja ja haastavampia kenttiä, tällaisenaan Challenge Games on kaukana pakko-ostosta. Mielenkiinnolla kuitenkin odottelen, mitä tuo tullessaan Populous II+.

Challenge Games vaatii alkuperäisen Populous II:n.

80