Presidentti palkitsi Supercellin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi vuoden 2013 kansainvälistymispalkinnon peliyritys Supercellille, kaukolämpöventtiilejä valmistavalle Vexvelle ja led-valaisinoptiikkaan erikoistuneelle Ledillle.

clash_of_clans

Supercellin valintaa perusteltiin hittipelien Clash of Clansin ja Hay Dayn räjähdysmäisellä kasvulla. Supercellin liikevaihto oli 650 miljoonaa euroa viime vuonna, kun se vuonna 2011 oli vain 150 000 euroa. Lokakuussa 2013 japanilaisyritykset Softbank ja GungHo ostivat 51 prosenttia Supercellin osakkeista 1,1 miljardilla eurolla.

"Suomi on ylivoimainen toimintaympäristö yrittämiselle ja olemme olleet onnekkaita. On hienoa päästä antamaan takaisin menestyksestämme. Tavoitteenamme on luoda yritys, josta voimme olla ylpeitä myös sadan vuoden päästä", toimitusjohtaja Ilkka Paananen kommentoi palkintoa.

Palkinto jaetaan 46. kerran. Suomen tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto tuli jo kolmannen kerran putkeen suomalaiselle pelialalle, sillä 2012 palkittiin Rovio ja 2011 Suomen peliklusteri eli pelialan yrityksiä edustava Suomen pelinkehittäjät ry, pelialalla työskentelevien kattojärjestö IGDA ja liiketoimintaa, koulutusta ja tutkmusta edustava Neogames.