Project Wightissa sankari on hirviö

Project Wight -toimintapelin lähtökohta on harvinaisen kiinnostava, sillä päähenkilönä on hirviö.

Pelimaailmassa eletään rautakautta, jossa viikingit tuhoavat älykkään, peikkomaisen lajin viimeisiä eloonjääneitä. Pelihahmo on yksi otuksista, joka kasvaa ja voimistuu tarinan edetessä. Alussa hahmo pystyy vain välttelemään ihmisiä ja piileskelemään varjoissa, kunnes voimistuttuaan olento aloittaa vastahyökkäyksen. Ainakin tekijöiden kokoamassa tiiserivideossa. 

Peli on ruotsalaisen The Outsiders -tiimin esikoinen, mutta tiimissä on harvinaisen paljon lupausta. The Outsiders koostuu noin kahdestatoista pelialan veteraanista, joilla löytyy vankkaa pelintekihitystaustaa muun muassa Battlefield-sarjasta. Tiimi keskittyy tekemään noin 3-8 miljoonan dollarin budjetilla, mikä on suurempi kuin useimmilla indiepeleillä, mutta huomattavasti pienempi kuin varsinaisilla AAA-peleillä. Ennakkopuheissa viitattiin usein pelilähtöiseen tarinakerrontaan eli pelimekaniikka vastaisi enimmäkseen tarinasta.

Project Wight kuulostaa vielä pelkältä työnimeltä eikä pelille ole vielä julkaisupäivääkään. Pelimoottorina toimii suosittu Unity