Sega Touring Car Championship – Touring is boring

Mikäpä sitä on Segan mainioita kolikkopelikäännöksiä pelailla, kun Sega vihdoinkin on tajunnut 3D-korttien merkityksen. Pannaanpa käyntiin Touring Car Championship, kelpo kaahauspelin kotiversio.

Paluu arkeen on nopea ja raaka. Installoinnin jälkeen ruudulle rävähtävä ratkirakeisilla tekstuureilla kuorrutettu oletusresoluutio (320x200) suorastaan irrottaa verkkokalvot alustastaan. Touring Car Championship merkitsee Segan paluuta vanhaan, tuttuun ja turvalliseen kökkötraktoritutinaan.

Segan kotisivulla uumoillaan peliä piristävän 3D-patsin ilmestyvän aikanaan. Manx TT:n jälkeen olisi kuitenkin jo olettanut, että 3D-korttituki olisi valmiina.

Ensi hätään hillittömän kapiselta näyttävän Sega Touring Car Championshipin näkymät saa pienen äherryksen jälkeen siloisemmiksi erottelua ja ratarakenteiden tarkkuutta lisäämällä. Tällöin, kuinkas ollakaan, ruudunpäivitys muuttuu suloisensujuvasta kitsakkaannihkeäksi. Pelkkä kehno grafiikka ei peliä pilaa, mutta eipä kontrollejakaan voi kehua. Ne ovat aivan liian hätäiset ja nopeat, jotta autolla ajamisen tuntu välittyisi kotikatsomoon. Alkuperäinen kolikkopeli sentään oli kunnon kaahauspeli, vaikkei sekään ollut suuren suuri Sega-klassikko.

Koska on kyse kolikkopelikäännöksestä, pelattavaa ei tietenkään ole paljon. Ratoja on vain kolme ja kaiken lisäksi niiden kaikkien kimppuun pääsee heti aika-ajojen kautta. Kolikkopelivahtoehdossa kisataan tietysti kello vastaan ja tietyn aikarajan alitus vie seuraavalle radalle. Kurjan grafiikan ja kehnojen kontrollien takia peli ei kuitenkaan nappaa mukaansa.

Politiikkaa on kummallista

Segan julkaisupolitiikkaa on vaikea ymmärtää. Manx TT:n hetkellisen hekumoinnin jälkeen Sega Touring Car Championship on melkoista kuravelliä kolikkopeli- ja konsolijätin viemärin uumenista. Ilmeisesti kaikki irtiliikenevä segaenergia puserretaan tällä hetkellä uuden uutukaisen, joskus tänä tai ensi vuonna ilmestyvän pelikonsolin kehittelyyn. NECin (PowerVR) ja Microsoftin kanssa kokoonkyhätyn vempaimen menestys on Segan kannalta noin miljoona kertaa tärkeämpää kuin joku pahuksen 3D-korttipäivitys johonkin himputin Touring Car Championshippiin.

Silti Segan löysämielinen asenne saattaa kostautua. Ainakaan Segan maine huikeita ajopelejä kyhäävänä pelifirmana ei parane tällä menolla PC-pelaajien piirissä.

Sega Touring Car Championshipistä ei säväytä, vaikka kuinka kuvittelisi palaavansa ajassa taaksepäin jonnekin kolikkopelirallien syntysijoille. Ottakaa kolikkopussi kouraan ja kömpikää Pelikaaniin! Muuten usko Segan maagiseen ajopelikosketukseen hurahtaa viivana taivaan tuuliin.

55