Sound Blaster Tactic 3D Fury – Furry-kuulokkeet

Onko kuulokkeita karvoihin katsominen, jos niiden nimi on Fury?

Sound Blaster Tactic 3D Fury –kuulokemikrofonit ovat pelikäyttöön tarkoitetut, kohtuuhintaiset piuhalliset kuulokkeet. Tärkein myyntivaltti on se, että kuulokemikrofoni sopii PC- ja PS4-pelaajille. Tietokoneeseen kuulokkeet liitetään USB-portin tai 3,5 mm:n nelinapaisella liittimellä, joka menee sellaisenaan PS4-padiin.

Äänenlaatu on pelikuulokkeiksi hyvää keskitasoa. Teoriassa kuulokkeet voi liittää vaikka iPhoneen, mutta luureista näkee heti, että ne on nimenomaan pelaamiseen tarkoitettu. Ulkonäkö on varsin muovinen. Saman hintaluokan Creative Fatality -kuulokemikrofoniin verrattuna Sound Blaster Furyn äänentaso tuntui identtiseltä.

Furyt ovat nimenomaan pelikuulokkeet, joita voi satunnaisesti käyttää musiikin kuunteluun, ei toisinpäin. Tosin tekijät ovat selvästi ajatelleet myös musiikkikäyttöä, sillä johdon pituus on suhteellisen lyhyt 1,80 metriä. Luurit päässä ei pysty edes nousemaan koneella, mutta toisaalta steissiä tallatessaan piuhaa varten ei tarvitse kelaa.

Mikrofoni kelpaa pelikäyttöön hyvin. Kaveripiirin kyselytestissä kukaan ei huomannut mitään eroa, kun vaihtelin Furyn, Fatalityn ja Sennheiserin erinomaiseksi kehutun G4Me Zero -kuulokkeiden mikrofonin välillä. Furyn ja Fatalityn mikit itse asiassa saattavat ulkonäkönsä perusteella olla samalta liukuhihnalta.

Vain kerran Fury-ääntäni haukuttiin tavallista ärsyttävämmäksi (syynä korkea nasaali), mutta se ei välttämättä johtunut mikrofonista. Mikrofonin kunniaksi on sanottava, että se suodattaa kohtuullisesti muun perheen aiheuttamat taustaäänet. Mikin voi myös irrottaa ja vartta taivutella vapaasti, mikä osaltaan vähentää tuhinaa mikkiin.

Kuulokkeiden mukavuus on ok-luokkaa. Kupit ovat suljetut, vaahtomuovilla pehmustetut ja kuppien verkkopäällyste näyttää siistiltä ja tuntuu mukavalta. Säätövaraa on vain kuulokkeiden kaaren pituuden suhteen, mutta ainoa selkeä ongelma oli kuulokekuppien suhteellisen pieni koko. Kuulokkeet eivät menneet kokonaan korvalehtien yli, joten pidempään pelatessa kuppi alkaa painaa korvaa rillien sankaa vasten. Tosin hyvä(n)näköisille ongelmaa tuskin tulee.

Kuulokkeiden mukana tulee myös SBX Pro Studio -ääniohjelma, joka tuntui hauskalta lelulta. Ohjelmassa on valmiina asennettuna ammattilaistiimien ääniprofiileita eri peleihin, aina hyödylliset erilaiset efektit oman äänen muunteluun ja erillinen scout mode räiskintöjä varten. Scout moden ideana on, että peli vaimentaa basson ja ylä-äänet, joissa soivat yleensä musiikki ja äänitehosteet. Tarkoituksena on, että pelatessa korostuisivat keskiäänet, joissa kuuluvat vastustajan askeleet ja aseen käsittelyäänet. En ihan vakuuttunut idean toimivuudesta.

Sound Blaster Tactic 3D Furylle on yksi erinomainen käyttökohde. Koska kuulokkeiden mukana tulee USB-kortti, voin pitää kuulokkeita kiinni PC:n etupaneelissa, irrottaa kuulokkeet ja liittää ne PS4-padiin konsolikäyttöön. Laitteesta toiseen vaihtaminen sujuu helposti, koska ei tarvitse kontata piuhoja kytkemään koneen takapaneeliin.

 

Sound Blaster Tactic 3D Fury

Valmistaja: Creative

Hinta: noin 50 euroa

3 tähteä

 

Voita testikuulokkeet omaksesi

Mikään ei voita hintalaatusuhteeltaan ilmaista, joten vastaa ja voita Sound Blaster Tactic 3D Fury -kuulokkeet..

Minkä kokoinen kuulokemikrofoniliitin sopii PS4-padiin?

A) 3,5 nm

B) 3,5 mm

C) 3,5 m

Kerro oikea vastaus netissä osoitteessa: www.pelit.fi/kilpailut maaliskuun loppuun mennessä.

Lisää tietoa Sound Blaster Tactic 3D Fury -pelikuulokkeista on osoitteessa www.soundblaster.com.