Stalker 2 luvattiin ensi vuodeksi

Odottavan aika on harvoin yhtä pitkä kuin Stalker 2 -roolipelin kohdalla. Stalker 2 julkistettiin liki 10 vuotta sitten, mutta nyt Microsoft ilmoitti pelin ilmestyvän 2021 PC:lle ja Xbox Series X:lle.

Stalker sijoittuu Tsernobylin ydinonnettomuusalueelle, jossa vuonna 2006 tapahtunut räjähdys loi Zonena tunnetun alueen. Aluetta hallitsevat mutantit, säteily ja oudot luonnonilmiöt. Alueelta lötyy mittaamattoman arvokkaita aarteita, joiden ominaisuudet rikkovat tunnetun fysiikan rajoja. Juuri artefaktien perässä stalkerit tunkeutuvat suljetulle ja kielletylle Zonelle. Pelin yksi kantavista ideoista on, että jokainen matka Zonelle on erilainen, sillä pelimaailma ja sen olennot reagoivat pelaajan tekemisiin. 

Stalker 2:n tekee ykkösosan tehnyt GSC Game World. Firma ehdittiin kertaalleen jo lopettaa vuonna 2011, mutta se perustettiin myöhemmin uudelleen. Stalkerista julkaistiin traileri, mutta tekijöiden mukaan se ei esitä todellista peligrafiikkaa vaan esittelee tunnelmaa ja tyyliä, mihin tiimi pelissä pyrkii.