Suomi voitti kultaa MM-kisoissa

Suomen maajoukkue voitti kultaa Counter-Strike: Global Offensive -turnauksessa kansainvälisen esportsliiton MM-kisoissa.

Suomen joukkue koostui ENCE-ammattilaisjoukkueen pelaajista. Mukana olivat Miikka "suNny" Kemppi, Juho "Juhob" Laitinen, Niko "naSu" Kovanen, Tony "arvid" Niemelä ja Aleksi "Aleksib" Virolainen.

Finaalissa kaatui Kiina luvuin 2-1. Suomi vei mestaruuden puhtaasti häviämättä turnauksessa otteluakaan, mutta finaali oli silti loppuun tiukkaa vääntöä. Ensimmäisen Mirage-kartan Suomi voitti 16-14. Cache-kartan Kiina vei 22-20 pitkän väännön jälkeen. Kolmannessa pelissä Suomi johti jo 14-1 Train-kartalla, jolloin Kiina aloitti takaa-ajonsa. Suomi kuitenkin kesti ja voitti 16-11. 

"Uskomaton fiilis. Tokan mapin jälkeen tuli vähän sellainen pelottava fiilis, että nyt jos kolmanteen mappiin mennään ja hävitään pislat, niin tulee kyytiä. Otettiin CT-pisla ja siitä alko grindaus ja otettiin 14 erää. Oli jo aika voiton maku suussa, mutta sitten kiinalaiset laitto takas, mutta ei lannistuttu ja otettiin voitto kotiin", kuvaa finaalin kulkua Aleksi Virolainen Suomen elektronisen urheilun Twitter-tilillä

Kahdeksannet IeSF:n kisat pidettiin Jakartassa ja mukana oli 479 osallistujaa 37 maasta. MM-kisoihin ei yleensä osallistu maailman terävin kärki, joka keskittyy rahakkaampiin ammattilaisturnauksiin. Turnauksen tarkoituksena on levittää kilpapelaamiskulttuuria maailmalle.