Suomipeli haastaa Simcityn maaliskuussa

citiesskylines

Tamperelainen Colossal Order ilmoitti, että Cities Skylines -kaupunginrakennussimulaatio ilmestyy maaliskuun 10. päivä PC:lle. Pelin julkaisee Paradox.

Luvassa on hiekkalaatikkomaista kaupunkisuunnittelua, jossa pelimaailma reagoi pelaajan ratkaisuihin. Kaupunkilaiset pidetään tyytyväisinä vetämällä viemärit ja sähköjohdot, järjestämällä koulut ja työpaikat. Rakentaminen alkaa pienestä ja yksinkertaisesta, mutta simulaatioon lisätään uusia kerroksia kaupungin kasvaessa. Loppupelissä pitää jo huolehtia kaupungin politiikasta kunnallisveroja myöten.

Pelaajan ratkaisut näkyvät suoraan kaupungissa. Harkitsemattomasti suunnitellut tiet ja joukkoliikenneyhteydet aiheuttavat kaupunkilaisia ärsyttäviä ruuhkia, varsinkin jos työpaikat ja suosituimmat asuinalueet sijaitsevat kaukana toisistaan. Pelaaja voi yrittää tehdä kaupungistaan pyöräilevien hipstereiden joukkoliikenneparatiisin, todellisen Talvivaaran keskittymällä kaivosteollisuuteen, kukoistavan yliopistokaupungin tai mitä mieleen sattuu juolahtamaan.

Cities Skylines ei anna selkeitä maaleja tai tavoitteita, mutta kilpahenkisille palkintona loppupelissä ovat monumentit. Monumenttien rakentaminen vaatii, että kaupunki täyttää tietyt ehdot. Esimerkiksi kirjasto-monumentti vaatii viisi yliopistoa, joissa on kaikissa maksimimäärä opiskelijoita. Kun kerää monumentteja oikeista kategorioista, pystyy rakentamaan ihmeen, joka täyttää yhden kaupunkilaisten perustarpeista. Esimerkiksi fuusiovoimala antaa kaupungille rajattomasti sähköä.

Ihme toimii tavallaan päätepisteenä, jonka jälkeen voi siirtyä uuteen kaupunkiin tai jatkaa vanhalla kaupungilla pelailua.

Lisää aiheesta