Super Street Fighter II

(Pelit 5/95, 86 pistettä PC, PC CD-ROM). Super Street Fighter II noudattaa mätkimispelien kirjoittamatonta ensimmäistä käskyä mottonaan: "Näin on aina ollut, näin on aina oltava". Peli on miljoonaan kertaan nähty supermiesten ja -naisten mittelö.

Pelistä on erilliset versiot A1200:lle ja vanhemmille pikku-Amigoille. Testipelinä "toimi" A500/600-versio. "Toimi", koska pelin onnistunut lataaminen vaati koneen lobotoimisen Kickstart 1.3:lla.

Tuska ei kuitenkaan vielä helpottanut: vanhoille Amigoille suunnattua testiversiota ei saanut toimimaan kiintolevyltä. Itse peli on hidas, grafiikka haaleaa ja hidasta, musiikki karmeaa ja levykerumba melkoista.

Yksinappisella ilotikulla tappeleminen on hankalaa, koska näppäimistöä täytyy käyttää apuna. Helpommaksi homma muuttuu, kun reilusti käytetään pelkästään näppäimistöä ohjaukseen. Se ei ole niin vaikeaa kuin kuvittelisi, vaikka nappeja tarvitaankin peräti kymmenen pelaajaa kohti.

Peli tukee kaksinappista joystickia, mutta tällöin ei iskujen ja potkujen tehoa voi säädellä. Laattaohjain on tietenkin paras ratkaisu, mutta se toimii vain A1200/CD32-versioiden kanssa.

Jos Amigalle mätkimispeliä kaipaa, kannattaa ostaa Ultimate Body Blows, Mortal Kombat tai Elfmania. Jopa Shadow Fighter on hauskempi kuin SSF. Ei näiden pelien ideoinnissa kuitenkaan paljon eroja ole, erot löytyvät pelattavuudessa ja toteutuksessa. Jään odottamaan CD32-versiota.

66