Supercellillä menee supercellisti

clashofclans

Suomen peliteollisuuden lippulaivaksi noussut mobiilipelitalo, Supercell, takoi taas huiman tuloksen.

Supercell teki viime vuonna 693 miljoonaa euroa voittoa plus verot päälle, liikevaihto nousi 2,1 miljardiin euroon. Yhtiön suunta on edelleen jyrkästi ylöspäin, sillä vuonna 2014 voittoa kertyi 426 miljoonaa euroa.

Markkinointiin käytettiin 450 miljoonaa euroa, kun vuotta aikaisemmin pärjättiin "vain" 400 miljoonalla eurolla. Tosin rahat käytettiin ilmiselvästi hyvin, sillä Aasia on noussut Supercellin suurimmaksi markkina-alueeksi, vaikka perinteisesti länsimaisten pelitalojen on ollut vaikea lyödä läpi idässä.

Supercell teki tuloksen vain kolmella pelillä: Clash of Clans, Hay Day ja Boom Beach. Tulevaisuus on turvattu, sillä Supercellin viime viikolla julkaistu Clash Royale (Pelit 2/2016, 4 sukkaa) nousi ladatuimmaksi iPhone-peliksi 94 maassa ja tuottavimmaksi peliksi 52 maassa. Supercell myös ilmoitti, että sen peleillä on nykyään 100 miljoonaa päivittäistä pelaajaa.

Kovista luvuista huolimatta Supercellistä ei ole uudeksi Nokiaksi, sillä firma on vain erikoistuneiden huippuosaajien työpaikka. Yhtiössä työskentelee noin 180 henkeä.