Team Liquid lähtee hyvistä asemista pudotuspeleihin

Kuva: Valve

Dota 2 The International -turnauksen pudotuspelivaihe alkaa maanantaina kello 20 Suomen aikaa (jos laskin oikein). 

Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen ja Team Liquid lähtevät hyvistä asemista pudotuspeleihin, sillä joukkue suoriutui alkusarjassa niin sanottuun voittajalohkoon. Voittajalohkossa on varaa yhteen häviöön, sillä ensimmäisestä tappiosta ei putoa turnauksesta vaan vain häviäjälohkoon. Ykköskierroksella Team Liquidilla on vastassa kiinalainen Invictus Gaming. Jatkoon menijä ratkeaa kahdella voitolla.  

Jesse "JerAx" Vainikka ja OG-joukkue aloittavat pudotuspelit häviäjälohkosta, jossa vastassa on perulainen Infamous. Häviäjälohkon ensimmäinen kierroksella pelataan vain yksi ottelu, mikä tekee jatkoon pääsystä melkoista arpapeliä. Jatkossa häviäjälohkossakin pelataan paras kolmesta systeemillä, mutta vastaan tulee aina ennakkoon kovempi joukkue eli häviäjä voittajalohkosta. Teoriassa OG:lla on mahdollisuudet vaikka finaalivoittoon asti, mutta tie on kova ja kivinen.  

Finaali pelataan 12.8. Seattlen Key-areenalla. Turnauksen on palkintopotti on 23,9 miljoonaa dollaria, josta voittajajoukkue nappaa 10,5 miljoonaa dollaria. Turnauksen häviäjäkin saa liki 60 000 dollaria. 

Otteluita voi seurata Dota 2 -pelissä, Youtubessa, Twitchissa tai Dota 2 -kotisivuilla