Titan's Legacy – Battle Isle 2 Scenery CD

(Pelit 5/94, 93 pistettä.) Nyt rikkoutuu ennätyksiä: pelin lisäosa toimitetaan kahdella rompulla! Battle Isle 2:n ensimmäinen lisuke ei ole muutenkaan ihan tyypillinen vain uusia tehtäviä sisältävä laajennus, vaan mukana on myös jo alun perin kaivattu mahdollisuus monen pelaajan kamppailuihin.

Titan-Net on päihitetty, mutta rauha ei ole vielä maassa. Kapinaliike ajaa maan sisällissotaan ja lopulta uudet hallitsijat tuomitsevat Val Hariksen, suuren strategistin, maanpetoksesta vankeuteen. Kaikki eivät tätä hyväksy ja vankilasaarelle Harista kuljettava kolonna väijytetään. Haris pääsee karkuun ja saa mahdollisuuden kukistaa tyrannimaisen hallituksen. Uusi kampanja alkaa tiukoissa tunnelmissa ja vaikeusaste on alusta saakka todella kova.

Uusi kampanja lisää 16 uutta karttaa, kuusi yksikköä ja nipun välianimaatioita. Uudet yksiköt ovat pääasiassa tehokkaampia versioita vanhoista, poikkeuksena uudet ohjuspatterit, jotka ovat massiivisen tulivoimaisia ja omaavat yli tuplasti enemmän kantamaa kuin muut aseet. Lisälevykkeella peli myös päivittyy uusimmaksi versioksi, jossa tietokoneen miettimisaikoja on nopeutettu ja parannettu paria komentoa.

Paketin toinen romppu on tarkoitettu vain monen pelaajan kamppailuille. Pelaajia voi olla kahdesta kuuteen suorassa yhteydessä toisiinsa tai sitten vuoroja voi vaihtaa tiedostoina. Monen pelaajan pelejä varten on kymmenen erillistä karttaa, jotka on suunniteltu nimenomaan useaa pelaajaa silmällä pitäen.

Verkkotuki on tehty sikäli kummallisesti, että koneiden välille pitäisi rakentaa verkko nollakaapeleista. Yksi kone on serveri, joka järjestää vuorot ja johon muut koneet ovat yhteydessä. Ongelmana on, että yleensä mikroissa on vain kaksi sarjaporttia, joista toinen vielä useimmiten hiiren käytössä. Koska serveri pitää liittää kaikkiin muihin koneisiin, ei ihan tavallisella mikrolla tällaista verkkoa rakenneta. Onneksi mukana on myös mahdollisuus pelata tavallisessa verkossa. Jostain älyttömästä syystä modeemin välityksellä pelaaminen ei ole mahdollista.

Hitaammille miettijöille on vaihtoehtona pelata ikään kuin postipelinä, jolloin vuorot siirretään tiedostoina vaikka postissa tai modeemilla. Huijaamisen estämiseksi vuorot on suojattu salasanoilla. Mitään serveriä ei tarvita pelin pyörittämiseen, vaan tallennettu tilanne lähetetään vuorossa seuraavalle pelaajalle, joka päivittää omat siirtonsa ja lähettää tiedoston taas edelleen.

Erilaiset useamman pelaajan systeemit on toteutettu turhan mutkikkaasti. Ainakin minä jouduin tavaamaan sekavaa manuaalia useampaan kertaan ennen kuin ymmärsin, millä eri tavoilla pelit pystyy järjestämään.

Lisäosana Titan's Legacy on yksi parhaista näkemistäni. Monen pelaajan väliseksi mittelöksi peli sopii harvinaisen hyvin ja uusi kampanja on vaikeahko ja tunnelmaltaan sopivasti edeltäjästään poikkeava. Jos peli alun perin kolahti, niin ei ole syytä jättää tätäkään väliin.

91