Trust Dualshock Rally Master

Trust Dualshock Rally Master

http://www.trust.com

Valmistaja: Trust

Testikappale: Triosoft

Puh: (03) 2720 772

Hinta: noin 300

Ennakkoluulottomille

Trust Dualshock Rally Master on rohkeasti erilainen ratti. Siinä ei ole ollenkaan polkimia eikä sitä voi kiinnittää pöytään. Sen sijaan siinä on isohko levy, jonka päälle istutaan niin, että ratin varsi jää haarojen väliin. Omituiselta kuulostavasta ideasta huolimatta systeemi toimii hyvin.

Siihen innovaatiot loppuvatkin. Suurimpana syntinä on täysin tunnoton ohjaus. Suoraan ajettaessa rattia saa vääntää puolelta toiselle - aivan kuin ajaisi vanhalla japanilaisella autolla. Nappien sijoittelu on myös epäonnistunut. Kaikki padin napit löytyvät, mutta vaihtamiseen normaalisti käytetyt olkapäänapit ovat epäkäytännöllisesti ratin keskellä. Erilliset vaihdevivut olisivat olleet todella tarpeen.

Kaasun ja jarrun virkaa hoitavat ratin takana olevat viikset, joiden tuntuma on mainio. Ratin etuosassa olevat ledit näyttävät, kuinka paljon kaasua painetaan. Ledit kertovat myös ohjaimen moodin, joka on muistettava asettaa joka kerta erikseen. Oletuksena on Modenan tapaan digitaalinen toimintotila.

Tärinät ovat omituista surinaa, jonka ainoa tehtävä lienee kutitella sormenpäitä. Ote ratin päällysteestä on hyvä, mutta lentokoneen ohjaimen muotoinen ratti ei tunnu käytössä hyvältä. Kehä on testin pienin, mutta se olisi voinut olla vieläkin pienempi, jolloin sormet olisivat ylettyneet paremmin ohjaimen näppäimille.

Trust Dualshock Rally Master on lelumaisen oloinen ja löysyys vain pahentaa tilannetta. On ratissa hyvätkin puolensa. Istuttaessa ajoasento on kohtalaisen hyvä, mutta varsinkin sohvassa löhöten ohjain pääsee oikeuksiinsa. Löllöä rattia jaksavat vääntää perheen pienimmätkin eikä polkimien puute haittaa. Säilytystilaakin tarvitaan vähemmän, mikä ei suinkaan ole merkityksetön asia.

Hyvää

Ergonominen ajoasento (sohvalla löhöten).

Sopii myös lapsille.

Hyvä suomenkielinen ohjekirja.

Huonoa

Ei polkimia.

Aivan liian löysä ja tunnoton.

Vaihteiden käyttö hankalaa.

Jos haluat ajaa sohvalla löhöten, valitse tämä.

**